Ελλάδα

Επί τάπητος η νέα ΑΕΚ

Η επόμενη μέρα άρχισε ήδη στην ΑΕΚ. Ο μεγάλος στόχος Νίκος Ζήσης, ο ελληνικός κορμός, το μέλλον των ξένων και το γηπεδικό τίθενται επί τάπητος από διοίκηση και Σάκοτα.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε άδοξα για την ΑΕΚ, αλλά η προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή θα συνεχιστεί με την ίδια διάθεση από τη διοίκηση της ΚΑΕ. Η επόμενη μέρα άρχισε ήδη και περιλαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, που όλα δείχνουν πως θα συμμετέχει στο Eurocup της επόμενης σεζόν έχοντας λάβει θετικά μηνύματα από τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Σε πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι ακλόνητος στο τιμόνι της ομάδας. Το τριετές πλάνο που εκπονήθηκε από τις αρχές της περασμένης περιόδου θα εφαρμοστεί στο ακέραιο με τον ίδιο σε ρόλο καθοδηγητή, ενώ η διοίκηση της ΚΑΕ αναγνωρίζει πως ο προπονητής ανέλαβε να χτίσει μια ομάδα που δεν ήταν δική του με προσθήκες στη διάρκεια της σεζόν και συνεχή αναπροσαρμογή στόχων, πράγμα καθόλου εύκολο.

Από εκεί κι έπειτα, περνάμε στο θέμα του ρόστερ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει διάθεση και χρήματα να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, ανάλογα με τις εισηγήσεις του Ντράγκαν Σάκοτα. Βασικό μέλημα είναι η δημιουργία ενός ελληνικού κορμού, που θα αποτελέσει τη βάση της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει τόσο έμπειρους παίκτες, όσο και εξελίξιμους. Ο Νίκος Ζήσης αποτελεί το διακαή πόθο της ΚΑΕ, αλλά πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση γιατί αν η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θέλει να τον κρατήσει, το πιθανότερο είναι πως θα μείνει, ενώ ακόμη κι αν φύγει θα έχει προτάσεις από ομάδες Ευρωλίγκας με καλά χρήματα. Η «Ένωση», πάντως, θα κάνει την προσπάθειά της έχοντας διάθεση να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο (την ώρα που είναι δύσκολο να βρει ανάλογης διάρκεια συμφωνία στο εξωτερικό). Ασφαλώς από την ΑΕΚ εξετάζονται και άλλοι Έλληνες παίκτες με εμπειρία (Μπουρούσης, Μπόγρης, Μπράμος) και προοπτικές (Θ. Αντετοκούνμπο, Κατσίβελης).

Από τους Έλληνες της υπάρχουσας ομάδας, δεδομένη είναι η παραμονή των Σαρικόπουλου και Σάκοτα που έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο, όπως και του Καμπερίδη που δεσμεύεται με την ομάδα, ενώ πρόθεση είναι να παραμείνει ο Αθηναίου. Σε ό,τι αφορά στους ξένους, ξεκάθαρη είναι η επιθυμία του Ντράγκαν Σάκοτα να ανανεώσει ο Μαλίκ Χέρστον, ο σταθερότερος σε καλή απόδοση ξένος της ομάδας τη φετινή περίοδο. Η πτωτική πορεία του Ποπς Μενσά-Μπονσού δημιούργησε σκέψεις κι αμφιβολίες για τον Βρετανό σέντερ, ενώ από τους υπόλοιπους καλή άποψη υπάρχει για τον Σκότι Γουίλμπεκιν. Βιαστικές κινήσεις δεν θα γίνουν, πάντως, αφού οι μεταγραφές στο μπάσκετ συνήθως αργούν να ολοκληρωθούν και το ρόστερ δεν θα «κλείσει» πριν τον Αύγουστο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο γήπεδο που θα χρησιμοποιεί η ΑΕΚ, τουλάχιστον και για την επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι το ΟΑΚΑ. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ θέλουν να μετακομίσουν στο Γαλάτσι, όπου μπορούν να στεγαστούν και τα τμήματα υποδομής στα οποία θα δώσει περισσότερη βαρύτητα ο σύλλογος, ωστόσο πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία λόγω γραφειοκρατίας, αλλά και βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x