Ελλάδα

Επιβλητικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Λαύριο

Έχοντας τον πλήρη έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Λαύριο την τοπική ομάδα 77-64 για την όγδοη αγωνιστική της Basket League και βρέθηκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο στο κλειστό του Λαυρίου, νικώντας την τοπική ομάδα 77-64 για την όγδοη αγωνιστική της Basket League, ανεβαίνοντας στην πρώτη εξάδα με την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και αφήνοντας την ομάδα του Χρήστου Σερέλη στο 3-5.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια καλή διαφορά στην πρώτη περίοδο, δυσκολεύτηκε στη δεύτερη, όμως απέκτησε διψήφια διαφορά στην τρίτη και τη συντήρησε σταθερά στην τέταρτη.

Σε αυτό συνετέλεσαν περισσότερο οι Γκος με 25 και Μορέιρα με 15 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λαμπ με 18 πόντους.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν ξεκίνησαν καλά και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 16-0 και 20-9 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με τους Γκος και Μορέιρα να κυριαρχούν από περιφέρεια και ρακέτα αντίστοιχα και τον Ανγκολέζο να «σκεπάζει» τα δύο καλάθια. Την ίδια στιγμή, οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα από τον Λαμπ.

Ο τελευταίος άρχισε να ευστοχεί στη δεύτερη περίοδο και, έχοντας τη συμπαράσταση των Οντιάσε-Μέλσον, το Λαύριο μείωσε στο -3 και στο -2 στην ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου. Την ίδια στιγμή, ο «Δικέφαλος» είχε «κολλήσει» επιθετικά από το 15’ και έπειτα και τα περίμενε όλα από τον Γκος, που είχε «μπλοκαριστεί» σε εκείνο το διάστημα από την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν ένα σερί 6-0 στο τρίτο δεκάλεπτο με τους γνωστούς πρωταγωνιστές και έφτασαν στο +8 στη συνέχεια. Η κυριαρχία μέσα στη ρακέτα βοήθησε τον «Δικέφαλο» να αποκτήσει διψήφιες διαφορές και να ολοκληρώνει την τρίτη περίοδο στο +12.

Στην τέταρτη περίοδο, το δίδυμο συνέχισε το «κρεσέντο» του και με τον Λαμπ να έχει «κολλήσει» επιθετικά από την άμυνα του «Δικεφάλου», ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε σιγά σιγά να μπαίνουν στην «εξίσωση» του σκοραρίσματος και οι υπόλοιποι παίκτες και ειδικότερα οι Αμερικανοί και, με συνεχόμενα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, φτάσαμε στο τελικό +13.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-20, 38-40, 47-59, 64-77

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Μιλόσεβιτς 11 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Κακλαμανάκης 4, Νίξον 10 (3/7 σουτ, 6 ασίστ), Τζόουνς, Λαμπ 18 (3/6 τρίποντα), Μαστρογιαννόπουλος, Λούντζης 5 (1), Περράκης, Κουζέλογλου 3 (1), Μέλσον 9 (3/7 σουτ), Οντιάσε 4

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 8, Αθηναίου 3 (1/5 τρίποντα), Τέπιτς 2, Γκος 25 (5), Μορέιρα 15 (5/7 δίποντα, 5/9 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζάρας 5 (1), Κόνιαρης 3 (1), Σχίζας 2, Γκάρετ 3, Χάτσερ 7, Τζόουνς 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x