Ελλάδα

Επίδειξη δύναμης

Πρώτος και καλύτερος! Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής απ' το ΟΑΚΑ (66-77), καπαρώνοντας το πλεονέκτημα στα πλέι οφ απ' τον Παναθηναϊκό. Διακοπή για 30' λόγω «ντου» μετά το «δεν σας ακούω» του Σπανούλη.

Μεγάλος νικητής και πρώτος στην κανονική διάρκεια της Α1 ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και έφυγαν θριαμβευτές απ' το ΟΑΚΑ με 77-66, αποτέλεσμα που τους χάρισε και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Αμαυρώθηκε το παιχνίδι στο 1:30' πριν την ολοκλήρωσή του, όταν ο Σπανούλης ευστόχησε σε τρίποντο, έκανε χειρονομία («δεν σας ακούω») προς τον κόσμο, αυτός εξαγριώθηκε και μερίδα των οπαδών έκανε ντου, διακόπτοντας το ματς για περίπου 30'.

Για τους Πειραιώτες 16 πόντους σημείωσε ο Πρίντεζης, 12 ο «V-Span» (κι 7 ασίστ), ενώ... MVP ήταν ο Ντάρντεν με την κορυφαία του εμφάνιση, έχοντας 15 πόντους και παίζοντας άμυνα για... δύο.

Για τους κακούς πράσινους (5/30 τρίποντα), πολλοί παίκτες ήταν ξανά... εκτός (είτε κλίματος αγώνα, είτε στον πάγκο), ενώ 22 είχε ο Μπατίστα που δεν ήταν αρκετός, 12 ο Παππάς και 10 ο Γιάνκοβιτς (από την πρώτη περίοδο), με τον Διαμαντίδη να προσθέτει 3 (9 ασίστ).


Το ματς

Κάτι ο κόσμος, κάτι ο... on fire Γιάνκοβιτς (όλους τους πόντους μέχρι τότε), ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς 8-4. Οι πράσινοι έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ με τον Μπατίστα, αλλά παρόλ' αυτά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν. Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός βρήκε το... χέρι του από μακριά και δύο τρίποντα γύρισαν υπέρ του το προβάδισμα (9-10), ενώ όταν μυρίστηκαν... αίμα στη ρακέτα του τριφυλλιού, προηγήθηκαν ακόμα και με 6 (10-16), εκμεταλλευόμενοι το black out των αντιπάλων τους. Η είσοδος του Παππά έφερε αποτελέσματα, οι γηπεδούχοι μάλιστα «απάντησαν» με δικό τους σερί και πέρασαν μπροστά (18-17), όμως ο εξαιρετικός Μάντζαρης μίλησε τελευταίος για το 18-22.

inner

Ο Σπανούλης αποφάσισε να το γυρίσει σε «σερβιτόρο». Και κάπως έτσι «ταΐζοντας» τους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 8 για πρώτη φορά (18-26), με τον Παναθηναϊκό να 'χει σαφές επιθετικό πρόβλημα (2/11 τρίποντα). Ο Ιβάνοβιτς... κόντυνε το σχήμα (με τον Χαραλαμπόπουλο στο 4 αντί του Φώτση) και προς στιγμήν μείωσε (23-26), αλλά οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τις λύσεις και αποσπάστηκαν εκ νέου (25-32), εκμεταλλευόμενοι τα λάθη. Ο Μπατίστα πέρασε άρον-άρον στο παρκέ (αντί του αρνητικού Μαυροκεφαλίδη), με την απόφαση για παιχνίδι στη ρακέτα να είναι ειλημμένη. Εκεί, ο Ουρουγουανός δεν είχε αντίπαλο (ο Ντάνστον έφτασε τα τρία φάουλ νωρίς) και φτάνοντας τους 11 πόντους έγραψε το 33-34, προτού με τον κομβικό Ντάρντεν (σε άμυνα είχε κλειδώσει στο σκοράρισμα τον άποντο Διαμαντίδη) και βολές διαμορφωθεί το 34-38 του ημιχρόνου.

inner

Ο Παναθηναϊκός... δεν μπήκε στο δεύτερο μέρος. Και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 1:30' για να εκτοξεύσει απ' το πουθενά τη διαφορά στους 11 πόντους (34-45) δείχνοντας τα... δόντια του! Κι όταν οι πράσινοι «ξύπνησαν» και θέλησαν να αντιστρέψουν την κατάσταση, ο Σπανούλης το πήρε πάνω του και με δύσκολα καλάθια, κράτησε όρθια την ομάδα του στο 25' (42-53). Οι γηπεδούχοι τα είχαν... χαμένα, τίποτα δεν λειτουργούσε, οι βοήθειες απ' τον πάγκο δεν έδιναν το παραμικρό και μοιραία οι Πειραιώτες... εξαφανίζονταν απ' την ορατότητα των αντιπάλων τους. Πώς; Με το τριφύλλι να βάζει μόλις έξι πόντους σε σχεδόν 5', έχοντας κολλήσει στην φοβερή άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με τη σειρά τους τα πήγαιναν περίφημα και κάπως έτσι έβαλαν τις βάσεις για το μεγάλο διπλό, προηγούμενοι 48-62 στο 30'.

inner

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν συγκεντρωμένοι... 150% στο πλάνο τους, την ώρα που η εμμονή των γηπεδούχων στα τρίποντα (5/26) δεν οδηγούσε πουθενά. Οι Πειραιώτες κρατούσαν το μεγάλο διπλό στα χέρια τους (48-64) και παρά την απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων να γυρίσουν την κατάσταση, πότε ο Πρίντεζης τους «σκότωνε» απ' τα 6,75 (57-69), πότε ο Ντάρντεν -που αποδεικνυόταν λίρα εκατό- για το 60-72 με τον ίδιο τρόπο (36').

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 8 και πίστεψε πως θα γυρνούσε το ματς, αλλά ο Ντάρντεν δήλωσε εκ νέου «παρών», ουσιαστικά τέλειωσε τη γιορτή πρόωρα, ενώ το τρίποντο του Σπανούλη (για το 64-77 στο 39') έφερε διακοπή. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε τα αυτιά του στον κόσμο κατά τον πανηγυρισμό του («δεν σας ακούω)», μερίδα οπαδών εξαγριώθηκε κι έκανε ντου, με το ματς να διακόπτεται. Μετά από διαβουλεύσεις και ύστερα από 30' ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φεύγει θριαμβευτής με το τελικό 77-66, αφού τίποτα δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει.

inner

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-38, 48-62, 66-77

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2τριπ., 7ασ.), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3 (5ασ), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4τριπ., 9ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x