Euroleague

«Έπνιξε» τη Ρεάλ και παίζει με Ολυμπιακό η Φενέρ!

Αποφασισμένη για το πρώτο της ευρωπαϊκό έδειξε η Φενέρμπαχτσε. Μπροστά στο κοινό της, η ομάδα του Ζοτς… ξεζούμισε την Ρεάλ (84-75) και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της Ευρώπης για το 2017!

Η ομάδα του Ζοτς… έτρωγε σίδερα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν της επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι της και επικρατώντας με το... κολακευτικό 84-75, προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας, την Κυριακή στις 21:00.

Με «σύμμαχο» το κοινό τους, οι Τούρκοι έδειξαν από νωρίς αποφασισμένοι, έχτισαν μεγάλες διαφορές και παρά την απέλπιδα προσπάθεια των συγκινητικών Γιουλ-Κάρολ να το γυρίσουν, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Μυθικό παιχνίδι από Ούντο ο οποίος είχε σχεδόν triple-double! Σταμάτησε στους 18 πόντους, κατέβασε 12 ριμπάουντ (4 επιθετικά), ενώ μοίρασε και 8 ασίστ. Απίστευτη εμφάνιση, συν την τρομερή του άμυνα που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική (2 τάπες, 1 κλέψιμο). Εκπληκτικός και ο Κάλινιτς με 12 πόντους, 6 ασίστ, 6 ριμπάουντ, 4(!) κλεψίματα, διψήφιος ο Βέσελι (12π.), 14 πρόσθεσε ο Μπογκντάνοβιτς, αν και… παρασύρθηκε σε κάποια φάση, καταγράφοντας και 6 λάθη. Σε 19’ συμμετοχής, ο Σλούκας είχε 9 πόντους (4/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ και 2 λάθη.

Κακή γενικά εμφάνιση από τη βασίλισσα, δεν κατάφερε ουσιαστικά να δηλώσει «παρουσία» στο ματς, αφού είχε μόνο κάποια ολιγόλεπτα ξεσπάσματα. Ουσιαστικά έπαιζαν… μόνο οι Γιουλ και Κάρολ. Ο πρώτος έγραψε 28 πόντους με 6/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/13 βολές, ενώ είχε και 8 ασίστ. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός είχε 21 πόντους (5/7 τρίποντα). Εκτός κλίματος οι Ρούντι, Ντόντσιτς, Αγιόν…

inner
inner

Το ματς

«Φορτωμένη» μπήκε από νωρίς στο ματς η Φενέρ, η οποία με ατσάλινη άμυνα και δύο «βόμβες» από Κάλινιτς-Ντίξον, προηγήθηκε 12-4, αναγκάζοντας τον Λάσο να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Ούντο έκανε τρομερά πράγματα στα μετόπισθεν και την ίδια ώρα η διαφορά εδραιωνόταν σε διψήφια επίπεδα (19-9), αφού οι Ισπανοί είχαν τρομερό πρόβλημα στην επίθεση. Έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο –απόρροια και της πίεσης των γηπεδούχων- αλλά χάρη στον εκπληκτικό Γιουλ (11 πόντους με το καλημέρα), διατηρούνταν στο… κόλπο, 21-13 στο 10’.

Κακό το πρώτο τετράλεπτο στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε άστοχες και κακές επιλογές. Ένα τρίποντο του Κάλινιτς… ξύπνησε τους πάντες, έστειλε τη διαφορά στο +13 (26-13), αλλά η απάντηση ήταν… καταιγιστική από τη Ρεάλ! Με τρία συνεχόμενα τρίποντα (Ράντολφ, Γιουλ, Τόμπκινς), η βασίλισσα… σίγησε το «Σινάν Ερντέμ» και βρέθηκε μετά από ώρα σε απόσταση αναπνοής, 26-24. Ο Γιουλ έκανε ό,τι μπορούσε από το χέρι του, είχε φτάσει ήδη τους 17 πόντους(!), αλλά όσο δεν έβρισκε… αποκούμπι, τόσο η Φενέρ έβρισκε τον τρόπο να ξαναχτίσει διαφορά και να φτάσει εκ νέου στο +10, 37-27. Σε αυτά τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος (44-34), ύστερα από εκατέρωθεν πόντους των Κάλινιτς, Μπογκντάνοβιτς, Ούντο, Κάρολ και Γιουλ.

Κάλινιτς-Ούντο… έκρυβαν τον ήλιο για τους παίκτες της Ρεάλ, ο Σλούκας προσέφερε πολύτιμες λύσεις επιθετικά και η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να αποσπαστεί με 15 πόντους (52-37), προκαλώντας… σεισμό στο γήπεδο από τους περίπου 15.000 Τούρκους. Ο Κάρολ «τρελάθηκε» από την περιφέρεια και… μπουμπούνισε τρεις συνεχόμενες φορές, ωστόσο ο Ούντο τελείωνε υποδειγματικά τις φάσεις στην άλλη άκρη του παρκέ και ουσιαστικά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν… μαξιλαράκι ασφαλείας, 58-48. Εν τέλει, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «οικοδεσπότες» στο +13 (63-50), έχοντας έναν… ασταμάτητο Ούντο και μία… μονόπλευρη Ρεάλ, που πάλευε ουσιαστικά με τους Γιουλ και Κάρολ. Μόνο!

Ένα τρίποντο του Ντατόμε εκτόξευσε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου τη διαφορά στο +16 (68-52), όμως η Ρεάλ επιχείρησε την απέλπιδα προσπάθεια επιστροφής. Οι Τέιλορ-Τόμπκινς σκόραραν από τα 6,75 και οι Μαδριλένοι έδειξαν σφυγμό, μειώνοντας σε 68-60 στο 35’. Πάνω που πιστέψαμε πως είχαμε ξανά ματς, η Φενέρ… αμφέβαλλε! Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα και δεν άφηνε στη Ρεάλ να κάνει το παραμικρό και με τους Ούντο (κυρίως)-Ντατόμε να οδηγούν στο σκοράρισμα, η ομάδα του Ζοτς… τελείωσε την υπόθεση πρόκριση, φτάνοντας στο υπέρ της 77-64. Τυπική διαδικασία τα τελευταία 2:30’, με τους Κάρολ και Γιουλ να προσπαθούν να μετριάσουν τη ζημιά –έμοιαζε αδύνατο να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά η Φενέρ δεν έχανε την ψυχραιμία της και τσέκαρε το εισιτήριο με το τελικό 84-75.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x