Ελλάδα

«Εργατικός και μεθοδικός ο Πασκουάλ, αλλά πρέπει να στηριχτεί»

Προπονητή που διακρίνεται από εργατικότητα και μεθοδικότητα, αλλά θα πρέπει να του δοθεί χρόνος και υποστήριξη για να πετύχει στον Παναθηναϊκό χαρακτήρισε τον Πασκουάλ ο Κ.Φλεβαράκης στον ΣΠΟΡ FM.

Μεθοδικότητα, εργατικότητα, πλήθος επιθετικών συστημάτων και συνέπεια στις επιτυχίες διακρίνουν τον Τσάβι Πασκουάλ, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Φλεβαράκης.

Ο πολύπειρος κόουτς ανέλυσε το προπονητικό προφίλ του Καταλανού τεχνικού, που βρίσκεται κοντά στον πάγκο του Παναθηναϊκού Superfoods, υποσημειώνοντας πως χρειάζεται χρόνο και εμπιστοσύνη για να αποδώσει.

Αναλυτικά, ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στους Βάιο Τσούτσικα και Νικόλα Ακτύπη για:

-το πλήθος των επιθετικών συστημάτων του Πασκουάλ: «Είναι αλήθεια πως ο Πασκουάλ είναι από τους προπονητές με τα περισσότερα plays. Είναι όμως μια παράμετρος που θα πρέπει να δούμε σε συνάρτηση με τα πολλά χρόνια που ήταν στην ομάδα ο ίδιος και τον σταθερό κορμό παικτών που είχε. Δεν θα πρέπει να το περιμένουμε αυτό από την πρώτη μέρα, τον πρώτο μήνα ίσως και τον πρώτο χρόνο, εφόσον τελικά αναλάβει τον Παναθηναϊκό».

-το προπονητικό προφίλ του Πασκουάλ και την προσαρμογή του: «Μιλάμε για έναν προπονητή σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Ο ίδιος και οι παίκτες γνωρίζουν το επίπεδο της δυσκολίας και των προσδοκιών. Έχει να κάνει με το βαθμό προσαρμοστικότητας του προπονητή σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά και πόσο εύκολα θα αφομοιώσουν τα παιδιά του Παναθηναϊκού μια νέα φιλοσοφία. Είναι μια αμφίδρομη ενέργεια. Ο Πασκουάλ έχει παρουσιάσει δείγματα γραφής προπονητή με συνέπεια, εργατικότητα και μεθοδικότητα. Για να πετύχει θα πρέπει να στηριχτεί πολύ και από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί εκείνος, θα προσαρμοστεί και η ομάδα στα θέλω του».

-το αν χρειάζεται προσθήκες γκαρντ ή σε άλλες θέσεις: «Πέρα από το αν χρειάζεται ένας ακόμη ψηλός, μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι η περιφέρεια. Πέφτει πολύ μεγάλο βάρος στον Καλάθη και χρειάζεται βοήθεια. Δεν μπορείς όταν βγεις στην αγορά να ψάχνεις έναν και μόνο τύπο παίκτη. Προφανώς θέλει έναν παίκτη που θα τον χρησιμοποιήσει σε 7-10 μέρες. Αν ο Πασκουάλ θεωρήσει πως χρειάζεται έναν παίκτη με ικανότητα στο σκορ, θα απελευθερώσει από αυτό το κομμάτι τον Καλάθη. Εξαρτάται τι θα κρίνει ο προπονητής πως χρειάζεται άμεσα η ομάδα και τι υπάρχει στην αγορά».

-το αν το μπάσκετ πλέον και στην Ευρώπη κρίνεται από την επίθεση κι όχι από την άμυνα, είπε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα λίγα που κρατάνε ακόμη την τακτική των πιο μεγάλων επιθέσεων και της σκέψης στη διάρκεια του αγώνα. Εμείς στην Ελλάδα θέλουμε να ελέγχουμε το ρυθμό στα δικά μας μέτρα και να το κατευθύνουμε στην άμυνα. Όμως αυτή τη στιγμή στα γήπεδα κυριαρχούν παιδιά με αθλητικότητα σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η ποιότητα δεν συμβάδιζε πάντα με τα αθλητικά προσόντα. Και το δικό μας πρωτάθλημα προσαρμόζεται σιγά-σιγά σε τέτοιες καταστάσεις».

-το προπονητικό του μέλλον: «Μου έχουν λείψει κάποιοι διαφορετικοί στόχοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μια επιλογή μου για να αλλάξω τους στόχους και παράλληλα να ξεκουραστώ, αλλά και να αποτοξινωθώ. Πήγα στις προπονήσεις των Γουόριορς και ήταν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία για μένα να τη ζήσω εντός κι εκτός γραμμών».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x