Ελλάδα

Έρχεται με… 105!

Απολαυστική η ΑΕΚ, χόρτασε θέαμα το κοινό της συντρίβοντας με 105-80 τον Πανελευσινιακό, με τον Ίνγκλις να έχει 28 πόντους, με 8/9 τρίποντα. Έφτασε τις 200 νίκες στο πρωτάθλημα ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Πριν από ένα γύρο, έχανε στην Ελευσίνα. Πλέον η ΑΕΚ έχει ανέβει πολλά επίπεδα και έδωσε παράσταση στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πανελευσινιακό συνδυάζοντας χορταστικό θέαμα με μια πανεύκολη νίκη με 105-80 για τη 18η αγωνιστική.

Ο Καρλ Ίνγκλις μετά τις κακές του εμφανίσεις στα ντέρμπι με τους αιώνιους πήρε «φωτιά» με 28 πόντους και 8/9 τρίποντα σε 23 λεπτά, ο Ποπς Μενσά Μπονσού έκανε και πάλι τα… δικά του (19π., 7 ριμπ.), οι υπόλοιποι πρόσφεραν τους πολύτιμους οβολούς τους και οι περίπου 2.500 θεατές έδειξαν να το απολαμβάνουν. Όπως και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος, που παρακολουθούσε το ματς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη.

inner

Όχι όμως το ίδιο και ο Ντράγκαν Σάκοτα, που στη 200η του νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε πολλά παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του.

Μαχητική η ομάδα της Ελευσίνας, βοήθησε να γίνει ένα θεαματικό παιχνίδι, λίγο πριν επιστρέψει στις σκοτούρες της μάχης για επιβίωση στην Α1.

inner

Κονσέρτο για πολυβόλα

Ένα εξωπραγματικό για τους φιλάθλους πρώτο δεκάλεπτο αποτέλεσε το καλύτερο ορεκτικό για το ματς. Ο Πανελευσινιακός τιμώρησε την αμυντική χαλαρότητα της ΑΕΚ (7-10), αλλά τότε ανέλαβε δράση ο Ίνγκλις. Ο Καναδός ήταν ασυγκράτητος και έξι σερί εύστοχα τρίποντα μετά το πρώτο του άστοχο, αλλά και 20 πόντους συνολικά. Χέρστον και Μενσά-Μπονσού συμπλήρωναν μια μαγική τριάδα, η παραγωγή των γηπεδούχων στο δεκάλεπτο ήταν 32 πόντοι, αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Κι αυτό γιατί ενώ η κερκίδα παραληρούσε από το επιθετικό κρεσέντο των «κιτρινόμαυρων», οι φωνές του Ντράγκαν Σάκοτα για τη νωθρότητα στα μετόπισθεν δεν εισακούονταν και ο Μίτροβιτς μαζί με τον Τζόνσον κρατούσαν όρθια την ομάδα τους (32-24), σε ένα δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες είχαν μαζί 10/12 τρίποντα.

Ο πάγκος έκανε τη διαφορά

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στους έξι (40-34) στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, μέχρι να κάνει τη διαφορά το βάθος πάγκου της «Ένωσης». Μιλόσεβιτς και Ντελινινκάιτις απέδειξαν πόσο ρεζέρβες πολυτελείας είναι (την ώρα που ο Τζίμης Κουστένης δεν είχε αντίστοιχες επιλογές) και επέτρεψαν στην ομάδα τους, που κυριαρχούσε εξ αρχής στα ριμπάουντ βελτίωσε αισθητά στην πορεία του ματς και την άμυνά της, να κλείσει το ημίχρονο με 62-41 και τρίποντο του Λιθουανού.

inner

Show must go on

Η ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση να φρενάρει. Ο Ίνγκλις ξαναέπιασε το όπλο του και ο Μενσά Μπονσού συνέχιζε να δοκιμάζει τις αντοχές της στεφάνης, με τη διαφορά να αγγίζει τα όρια της 30άρας (80-52). Ο Πανελευσινιακός συνέβαλε στο θέαμα με τον Λούμπι, το πάλευε με τον Βασιλόπουλο, αλλά αδυνατούσε να (παρ)ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, που βρέθηκαν στο -11 από τριψήφιο αριθμό πόντων στο φινάλε της τρίτης περιόδου (89-64). Μια βολή του Μιλόσεβιτς 4:45 πριν το τέλος «έγραψε» την κατοστάρα (100-74) για την «Ένωση», ο Ντράγκαν Σάκοτα απέσυρε τον Ίνγκλις νωρίς και δεν του επέτρεψε να ψάξει άλλα τρία τρίποντα για να σπάσει το ρεκόρ της κατηγορίας με δέκα και το τελικό 105-80 αποτέλεσε το επιστέγασμα ενός άκρως χορταστικού μπασκετικού απογεύματος στο ΟΑΚΑ.

inner

Δεκάλεπτα: 32-24, 62-41, 89-64, 105-80.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 15, Σάκοτα 6, Κασελάκης, Πολυτάρχου, Χέρστον 11, Γουίλιαμσον, Σαρικόπουλος 2, Αθηναίου 9, Μιλόσεβιτς 15, Μενσά-Μπονσού 19 (7 ριμπ.), Ίνγκλις 28.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Μίτροβιτς 7, Βασιλόπουλος 17, Λούμπι 19 (11 ριμπ.), Αθανασούλας 2, Μάρκοβιτς 14, Δορκοφίκης, Ιωάννου 5, Τζόνσον 8, Αβραμίδης, Σίμπσον 8.

Διαιτητές: Γκόντας, Τζαφλέρης, Διαμαντής.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x