Ελλάδα

Έτοιμες για το θαύμα οι κοριτσάρες

Έχοντας γράψει ήδη ιστορία με την παρθενική συμμετοχή τους σε ημιτελικά Ευρωμπάσκετ, η Εθνική ομάδα γυναικών αντιμετωπίζει την Γαλλία στην Πράγα με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Είναι η ομάδα που έχει γεμίσει χαρά τους έλληνες φιλάθλους και έχει… τρελάνει την μπασκετική Ευρώπη με τα κατορθώματά της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχίας. Είναι η Εθνική ομάδα γυναικών της Ελλάδας που απόψε έχει ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία.

Απέναντι στην Γαλλία (21:30, ΣΠΟΡ FM 94,6 και ΕΡΤ1) τα κορίτσια του Κώστα Κεραμυδά, θα επιδιώξουν να συνδυάσουν την πρώτη τους συμμετοχή σε ημιτελικό με μία ακόμα πιο ιστορική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και την εξασφάλιση ενός μεταλλίου. Με την ψυχολογία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, οι «γαλανόλευκες» θέλουν να παίξουν παρόμοιο μπάσκετ με το εκπληκτικό που απέδωσαν στον προημιτελικό με την Τουρκία και να πάρουν εκδίκηση από την Γαλλία για την ήττα στη φάση των ομίλων με σκορ 70-63.

Η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη καθώς οι «τρικολόρ» είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες του τουρνουά και ένα από τα φαβορί για την κατάκτησή του, όμως τέτοιες ομάδες ήταν και η Σερβία και η Ρωσία και η Τουρκία που η Εθνική μας… κατατρόπωσε στο παρκέ. «Η πρόκληση σε κάθε παιχνίδι υπήρχε, αλλά τώρα είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει η προοπτική του τελικού. Η αντίπαλος μας έχει στο ρόστερ της πολύ αθλητικές και ψηλές παίκτριες, έχει αθλήτριες που μπορούν να σε «χτυπήσουν» ανά πάσα στιγμή είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με ποστ απ παιχνίδι. Είμαστε λίγο καλύτερα στο θέμα της ψυχολογίας και της τακτικής για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε σε σχέση με το ματς του ομίλου», είναι το μήνυμα που απορρέει από τις διεθνείς μας παίκτριες για το αποψινό παιχνίδι.

Οι ευχές μας συνοδεύουν τα κορίτσια της Εθνικής, που έτσι και αλλιώς έχει πετύχει έναν άθλο στην Τσεχία. Μπορεί όμως να τον κάνει ακόμα μεγαλύτερο και να μας γεμίσει για μία ακόμα φορά με περηφάνια!

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, η Ισπανία αντιμετωπίζει το Βέλγιο (19:00).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x