Eurobasket

Επικεφαλής ομίλου η Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025

Η Ελλάδα θα είναι επικεφαλής ομίλου στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Δείτε τις πιθανές αντιπάλους.

Η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας, με βάση το παγκόσμιο Ranking που παρουσιάζει η Nike, εν όψει της αυριανής κλήρωσης (12:30) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025.

Η Ελλάδα είναι μεν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά θα είναι επικεφαλής ομίλου. Θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στα τελικά, που θα γίνουν σε Κύπρο, Φινλανδία, Λετονία και Πολωνία. Στους ομίλους που θα κληρωθεί κάποια από τις τέσσερις διοργανώτριες, θα προκριθούν στα τελικά οι δύο άλλες ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα», 19-27 Φεβρουαρίου 2024, 18-26 Νοεμβρίου 2024 και 17-25 Φεβρουαρίου 2025. Σε περίπτωση πρόκρισης, είναι ήδη δεδομένο πως η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην πρώτη φάση στον ίδιο όμιλο με την Κύπρο.

Οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας θα μπορούν να κληρωθούν με μία ομάδα από το τρίτο, μια από το έκτο και μία από το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η Ελλάδα θα παίξει με μία εκ των Τσεχίας, Πολωνίας, Τουρκίας και Μαυροβουνίου από το τρίτο, με μία εκ των Ουγγαρίας, Εσθονίας, Ολλανδίας και Βουλγαρίας από το έκτο και με μία εκ των Μ. Βρετανίας, Ισλανδίας, Σουηδίας και Β. Μακεδονίας από το έβδομο.

Αντίστοιχα, οι ομάδες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μπορούν να κληρωθούν με μία ομάδα από το τέταρτο, μία από το πέμπτο και μία από το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας. Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:
Επικεφαλής ομίλου η Ελλάδα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x