Eurobasket

Φράνκε: «Ιδιαίτερο το παιχνίδι με την Ελλάδα, έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Ο Γιανίκ Φράνκε, που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με τον ΠΑΟΚ και θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας ως παίκτης της Ολλανδίας, μίλησε ενόψει αυτού του παιχνιδιού για τη σχέση του με τη χώρα μας.

H Eλλάδα συνεχίζει τη Δευτέρα (26/02, 20:30) τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, καθώς αντιμετωπίζει την Ολλανδία στη Χάγη για τη 2η αγωνιστική.

Στην εθνική ομάδα των «οράνιε» αγωνίζεται ένας παλιός... γνώριμος της χώρας μας, ο Γιανίκ Φράνκε, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μίλησε για το μεγάλο δέσιμο που πρόλαβε να αποκτήσει με την Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ3:

«Αισθάνομαι πως είναι ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό μέσα στην καρδιά μου μετά την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Έχω ερωτευτεί την χώρα σας, μου λείπουν πολλά πράγματα ειδικά από τη Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα , η κουλτούρα… Θα είναι διασκεδαστικό, θα δω κάποια γνωστά πρόσωπα όπως ο Σπανούλης και κάποια άλλα παιδιά, θα έχει ενδιαφέρον.

Είναι δύσκολο γκρουπ. Η Ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή, είδα τα ονόματα που θα παίξουν, υπάρχουν καλά ονόματα στην λίστα. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, η Τσεχία είναι το δεύτερο φαβορί και η Μεγάλη Βρετανία κι εμείς θα παλέψουμε αλλά θα έχει ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση. Στα παράθυρα όλα μπορούν να συμβούν».


Για την παρουσία του στην Παλένθια: «Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολη σεζόν ίσως όχι τόσο όσο φαίνεται να είναι τώρα. Πρέπει όμως να μένεις θετικός. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια κερδίσαμε την Γκραν Κανάρια με 25-30 πόντους διαφορά, αυτό μας δίνει ελπίδα. Είναι σκληρή σεζόν δεν θα πω ψέματα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Κάποιος μου είχε πει πως λίγες θα είναι οι φορές στην καριέρα σου που θα έχεις ξεχωριστές σεζόν , που όλα θα πηγαίνουν καλά, όλοι θα αγαπούν όλους, που θα χαίρονται το μπάσκετ. Πιστεύω η περσινή χρονιά ήταν από αυτές που ως ΠΑΟΚ είχαμε μια σεζόν ονειρική, όλοι διασκέδασαν… Μου λείπει αυτό. Διατηρώ ακόμη επικοινωνία με κόσμο… Έμαθα πως ο Στάθης (Νερατζάκης) ανέλαβε προπονητής και αυτό είναι φανταστικό. Είχε καλύψει την ομάδα στην θέση του Λυκογιάννη στο παιχνίδι προκριματικών με την Μάλαγα. Έδειξε τις προπονητικές του ικανότητες. Θα έχει ενδιαφέρον…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x