Eurobasket

Καλαμπόκης: «Περιμέναμε πως η Φινλανδία θα άλλαζε τρόπο παιχνιδιού»

Την ανάλυση της Φινλανδίας μετά τη νίκη της Εθνικής Παίδων απέναντί της έκανε ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Εθνικής Παίδων μπάσκετ για την πρόκριση επί της Φινλανδίας στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βόρειας Μακεδονίας, θεωρεί πως είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλα κορμιά και πως δεν είναι στο επιθετικό στιλ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τα τρίποντα, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του για τη Γαλλία.

Αναλυτικά: «Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήταν ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης σημασίας, απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν από έναν ιδιαίτερα δυνατό όμιλο και, κατά συνέπεια, η τέταρτη θέση δεν σημαίνει πως είναι ομάδα αδύναμη ή κακή. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ύψη και δυνατά κορμιά και περιμέναμε πως θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού μας και να μας δώσουν πολλά τρίποντα. Περιμέναμε ότι θα έκλειναν τη ρακέτα τους και ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και τις επιθετικές συνεργασίες μας.

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι μας δεν είναι τα τρίποντα, είμαστε ομάδα που εκφραζόμαστε διαφορετικά, ο αγώνας υπαγόρευε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Ήταν και δύσκολο να βρούμε φάσεις κοντά στο καλάθι λόγω του μεγέθους τους κι είναι σημαντικό να μπορούμε να κερδίζουμε αναμετρήσεις με ιδιαίτερη σημασία, άγχος και πίεση, έχοντας αρκετές λύσεις και plan B στον τρόπο που παίζουμε.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, για μία ακόμη φορά, για τον τρόπο που αγωνίστηκαν, την αυταπάρνηση που δείχνουν. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων μας και πιστεύω όλων των Ελλήνων που παρακολουθούν τους αγώνες».

Η συνέχεια λέει Γαλλία, μια ομάδα που και σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή: «Έχουμε αύριο έναν αγώνα με έναν αντίπαλο τον οποίο σεβόμαστε ιδιαίτερα κι ο οποίος φαίνεται… ατελείωτος μέσα στο γήπεδο λόγω του μεγέθους που έχει. Είμαστε, όμως, πιστοί σε αυτό που κάνουμε, γνωρίζουμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και γνωρίζουμε και ποιες είναι οι αρετές και οι δυνατότητές μας και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να παίξουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x