Eurobasket

«Σωτήρας» Μπιμπέροβιτς… λύτρωσε με buzzer beater την Τουρκία του Αταμάν!

Με ένα τρομερά δύσκολο buzzer beater του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, η Τουρκία επικράτησε 76-75 της Ισλανδίας, για την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025!

Πήρε το… θρίλερ με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς η Τουρκία!

Με ένα πολύ δύσκολο buzzer beater του γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε 76-75 της Ισλανδίας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, για τον δεύτερο όμιλο!

Μετά το ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, οι γείτονες πήραν ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τέλος και με καλάθι του Γκούντμουντσον, πέρασαν μπροστά (74-75), στα 3,6’’ πριν από τη λήξη. Ωστόσο, στην τελευταία κατοχή, ο Μπιμπέροβιτς λύτρωσε τους γηπεδούχους.

Κορυφαίος για την Τουρκία ήταν ο Σερτάτς Σανλί με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Ερτσάν Οσμάνι να προσθέτει 14π. Ο «ήρωας» Μπιμπέροβιτς είχε 11π. και 4 ριμπάουντ.

Από τους ηττημένους, οι οποίοι πήγαν στο 1-1, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρτιν Χέρμανσον με 15 πόντους, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Έλβαρ Φρίντρικσον, να προσθέτει 14π. Επίσης, νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Τρίγκβι Χλίνασον με 12π. και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-30, 54-47, 76-75

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Το μεγάλο καλάθι του Μπιμπέροβιτς:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x