Euroleague

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου...

... τους το’ κλεισες το σπίτι τους. Με επτά τρίποντα του Διαμαντίδη, δύο εξ αυτών στα τελευταία 11’’ δευτερόλεπτα κι ανάμεσά τους το νικητήριο στο 1,6’’ πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στη Μάλαγα της Ουνικάχα με 77-76 και «κλείδωσε» τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στο Β’ γκρουπ της Ευρωλίγκας. Απίθανος ο αρχηγός με 23 πόντους και 4 ασίστ.

... τους το’ κλεισες το σπίτι τους. Με επτά τρίποντα του Διαμαντίδη, δύο εξ αυτών στα τελευταία 11’’ δευτερόλεπτα κι ανάμεσά τους το νικητήριο στο 1,6’’ πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στη Μάλαγα της Ουνικάχα με 77-76 και «κλείδωσε» τουλάχιστον τη δεύτερη θέση στο Β’ γκρουπ της Ευρωλίγκας.

Απίθανος ο αρχηγός με 23 πόντους και 4 ασίστ, πολύ καλοί Σάτο και Σμιθ που είχαν από 13. Ένα δικό τους ματς κινδύνευσαν να χάσουν οι «πράσινοι», αλλά στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή.



Σαρωτικός...

Αποφασισμένος να μετατρέψει σε... κακή παρένθεση τις ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάμπεργκ, μπήκε από το πρώτο λεπτό στο παρκέ ο Παναθηναϊκός. Με τους Σάτο και Σμιθ να πετυχαίνουν από πέντε πόντους και να τιμωρούν τα ελεύθερα σουτ που τους πρόσφεραν οι αντίπαλοι από μακριά, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 13-5 μετά από τρία λεπτά αγώνα. Τα προσωπικά καλάθια του Φιτς (7π. στο δεκάλεπτο) δεν πτόησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, αφού ο Σμιθ συνέχιζε να δοκιμάζει τις αντοχές της μπασκέτας με εντυπωσιακά καρφώματα, ενώ Μπατίστ και Λόγκαν έδωσαν λύσεις από τον πάγκο. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 (27-13), προτού το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί με 27-17.

Της επέτρεψε να επιστρέψει

Δίχως διάθεση να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ένα σερί 7-0 τη δεύτερη περίοδο φτάνοντας σε νταμπλ σκορ, 34-17. Η είσοδος των Μπλάνκο και Βάλτερς έδωσε κίνηση στην επίθεση της Ουνικάχα, που επιχείρησε να πλησιάσει, αλλά το τρίτο τρίποντο του Διαμαντίδη και τα τρία συνεχή φάουλ του Φρίλαντ τής έκοψαν-προσωρινά όπως αποδείχτηκε-τη φόρα. Η Ουνικάχα επέμεινε κι εκμεταλλευόμενη την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού μείωσε στους οκτώ, 40-32, τριάμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Η τέταρτη «βόμβα» του αρχηγού (43-32) δεν στάθηκε ικανή να αναχαιτίσει το συγκρότημα του Τσους Ματέο, που με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Ζόριτς (10π. στο ημίχρονο), κατάφερε να κλείσει το πρώτο μέρος σε απόσταση τριών πόντων, 45-43, χάρη στο τρίποντο-προσευχή που πέτυχε ο Βάλτερς με ταμπλό από το κέντρο!

Έπεφταν κορμιά

Η επιθετική άμυνα των γηπεδούχων προκαλούσε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό και η Ουνικάχα έφερε το ματς στα ίσα για πρώτη φορά από το... 0-0 της εκκίνησης. Σάτο και Γιασικεβίτσιους (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε δεν είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα) ανέλαβαν να ξεκολλήσουν τους φιλοξενούμενους, πέτυχαν από δύο καλάθια κι έδωσαν αέρα επτά πόντων στην ομάδα τους, 58-51. Οι «πράσινοι», ωστόσο, έμειναν άποντοι στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου και η ομάδα της Μάλαγα την ολοκλήρωσε σε απόσταση αναπνοής, 58-57.

Θρίλερ ως το τέλος

Οι άμυνες είχαν πάρει για τα καλά τη σκυτάλη από τις επιθέσεις και το παιχνίδι είχε γίνει (ίσως και υπέρμετρα) σκληρό. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να πάρει μία διαφορά που θα του επέτρεπε να ανασάνει και η Ουνικάχα άφηνε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που είχε να πάρει προβάδισμα. Δύο βολές του Βουγιούκα έφεραν την ελληνική ομάδα στο 67-64, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά η Μάλαγα απάντησε με ένα 4-0 και πήρε το προβάδισμα 2:47 πριν το τέλος, για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα (3-2). Η σύγκρουση του Σάτο με έναν καμεραμάν πρόσδωσε επιπλέον δραματικό τόνο στο φινάλε του ματς. Με βολές του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα (69-68), αλλά το έχασε μαζί με τον Μάικ Μπατίστ που έκανε το πέμπτο του φάουλ αμέσως από τον Ζόριτς, που με τέσσερις συνεχείς πόντους έφερε τους Ισπανούς στο 72-69, με 77 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος. Ένα φόλοου και μία τάπα από τον Βουγιούκα έδωσαν την ευκαιρία στους «πράσινους» να περάσουν μπροστά, αλλά η άστοχη προσπάθεια του Διαμαντίδη και το τρίποντο του Βάλτερς 15’’ για τη λήξη έριξαν τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο με 75-71. Ή μήπως όχι;

Το τρίποντο του Διαμαντίδη στα 11’’ κράτησε την ομάδα του ζωντανή και ο Ντάρντεν με 1/2 από τη γραμμή (76-74) έδωσε μία τελευταία ευκαιρία στους φιλοξενούμενους, με 9,6’’ να έχουν μείνει στο χρονόμετρο. Ο Διαμαντίδης 1,3’’ πριν το τέλος ευστόχησε σε τρίποντο εκτός ισορροπίας βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά με 77-76! Η καλή άμυνα του Καϊμακόγλου που βγήκε άνω στην μπάλα πριν από τον Φρίλαντ έγραψε τον επίλογο του θριάμβου!

Δεκάλεπτα: 17-27, 43-45, 57-58, 76-77.

Ουνικάχα (Ματέο): Φιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Βάλτερς 11, Πέριτς 2, Ντάρντεν 13, Γκαρμπαχόσα 9, Φρίλαντ 1, Ζόριτς 21, Σινάνοβιτς 2, Μπλάνκο 6.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Λόγκαν 8, Σάτο 13, Διαμαντίδης 23, Βουγιούκας 7, Νικ Καλάθης, Σμιθ 13, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 4.

Διαιτητές: Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Ντοζάι (Κροατία), Τραβίτσκι (Πολωνία).

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x