Euroleague

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός: Κόντρα στην παράδοση με ψυχολογία στα... ύψη και με στόχο την 4άδα οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης από την Αναντολού Εφές, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές ανοίγουν απόψε το βράδυ (19:30, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Novasports Prime) την αυλαία της 30ής αγωνιστικής, αλλά και της τελευταίας «διαβολοβδομάδας» της φετινής Ευρωλίγκας.


Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης με στόχο τη νίκη, που όχι μόνο θα τους εδραιώσει ακόμα περισσότερο στην εξάδα, αλλά θα τους φέρει και ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπαίνει στην… τελική ευθεία ως μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης, μετρώντας έξι διαδοχικά ροζ φύλλα αγώνα (μόνο η Μονακό έχει περισσότερες σερί νίκες). Την περασμένη εβδομάδα, οι Πειραιώτες πήραν το «αιώνιο» ντέρμπι, επικρατώντας στο κατάμεστο ΣΕΦ με 71-65 του Παναθηναϊκού AKTOR, ανεβαίνοντας στην 4η θέση με ρεκόρ 18-11, ενώ, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «πράσινους» έχουν το πάνω χέρι λόγω των μεταξύ τους αγώνων. Το Σάββατο, επικράτησαν δύσκολα με 85-73 της Καρδίτσας για το πρωτάθλημα, παιχνίδι στο οποίο ξεκουράστηκαν οι Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος.

Από την άλλη, οι Τούρκοι προέρχονται από την ήττα «σοκ» με 84-80 από τη Βιλερμπάν στο Λυών, αποτέλεσμα με το οποίο έπεσαν στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο 12-17. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς παραμένει μέσα στο κόλπο της πρόκρισης και των play-in, ούσα στο -1 από τη 10η θέση και την Παρτίζαν.

Με «όπλο» την έδρα της, εκεί όπου έχει πανηγυρίσει τις 10 φετινές της νίκες (10-2 εντός), θα προσπαθήσει η Εφές να λυγίσει τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, οι Πειραιώτες, πέρα από τα προφανή, θέλουν να βάλουν τέλος και στο αρνητικό σερί που έχουν με πέντε σερί ήττες στο «Σινάν Ερντέμ», με την τελευταία εκτός έδρας νίκη τους επί της Εφές να χρονολογείται τον Δεκέμβρη του 2017.

Στα αγωνιστικά τώρα, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με γεμάτη «φαρέτρα», την ίδια ώρα όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ναζ Μήτρου-Λονγκ που ταλαιπωρείται από ίωση, όπως φυσικά και του τραυματία εδώ και καιρό, Νίκολα Μιλουτίνοφ. Εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Γιώργος Τανούλης και Βενιαμίν Αμπόσι για λόγους τακτικής.

Διαιτητές: Ίλια Μπελόσεβιτς, Μίλαν Νέντοβιτς, Αλμπέρτο Μπαένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x