Euroleague

«Φρένο» στην είσοδο της ομάδας του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα από Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν!

Ένα μεγάλο εμπόδιο φέρεται να προέκυψε για την είσοδο της ομάδας του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα, καθώς αντίθετες είναι προς το παρόν οι Ρεάλ, Φενέρ και Μπάγερν!

Αλλαγή δεδομένων με στροφή 180 μοιρών στο άνοιγμα της Ευρωλίγκας στο Ντουμπάι;

Αν και όλα έδειχναν το τελευταίο διάστημα, ότι η είσοδος ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη διοργάνωση είναι προ των πυλών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας «encestando.es» κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό προς το παρόν!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, αρχικά τονίζεται πως στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκας ανάμεσα στους 13 μετόχους, ουδέποτε ψηφίστηκε ή αποφασίστηκε οριστικά η συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι στη διοργάνωση. Κι αυτό γιατί, όλοι οι μέτοχοι περίμεναν την οριστικοποίηση της συμμετοχής της συγκεκριμένης ομάδας στην Αδριατική λίγκα, καθώς αποτελούσε προϋπόθεση να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον λόγο αυτό, η σχετική ψηφοφορία πήρε αναβολή για το μέλλον.

Ωστόσο, στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι πλέον υπάρχουν τρεις ομάδες της Ευρωλίγκας, που –στην παρούσα φάση- είναι εντελώς αντίθετες με την είσοδο ομάδας του Ντουμπάι στη διοργάνωση. Εκείνη που ηγείται αυτό το μικρό γκρουπ φέρεται να είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και μαζί της ακολουθούν οι Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν Μονάχου.

Πρώτος και κύριος λόγος που οι τρεις ομάδες είναι αντίθετες με την ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πως θεωρούν ότι δεν είναι πολλά τα συνολικά 69 εκατ. ευρώ που θα μπουν ως επένδυση για επτά χρόνια. Από ‘κει και πέρα, εκφράζονται οι φόβοι ότι η ομάδα του Ντουμπάι θα εκτοξεύσει τα κασέ των παικτών, αφού η λογική λέει ότι θα έχει ένα μεγάλο μπάτζετ.

Επίσης, ένα από τα ζητήματα που δεν αρέσει καθόλου είναι οι… μυστικές προσεγγίσεις που γίνονται. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επιλέξει τον πολύπειρο Σέρβο προπονητή, Σβέτισλαβ Πέσιτς, για να τρέξει το πρότζεκτ τους. Όμως, υπάρχει μία έντονη φημολογία πως έχουν γίνει… υπογείως πολύ υψηλές προσφορές σε παίκτες τουλάχιστον τριών ομάδων της Ευρωλίγκας και ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα…

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως από τις πρώιμες συζητήσεις με τους ανθρώπους από το Ντουμπάι υπήρχαν τέσσερις ομάδες-μέτοχοι που είχαν εκφράσει ορισμένες αμφιβολίες, με τις δύο από αυτές να φέρονταν οι Ολυμπιακός και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x