Euroleague

Κάτας: «Είναι σαν το πέμπτο παιχνίδι για μένα - Μάθαμε από αυτά που περάσαμε πέρυσι»

Οι δηλώσεις του Οντέντ Κάτας ενόψει του Game 4 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR στη Χάλα Πιονίρ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φιλοξενείται και πάλι στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:45, NovaSports Prime, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), σε ένα ματς-τελικό, αφού σε περίπτωση νίκης θα επαναφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ για 5ο και τελευταίο παιχνίδι, ενώ σε περίπτωση ήττας θα αποκλειστεί οριστικά από το Final Four της Ευρωλίγκας.

Ενόψει του ματς αυτού, ο Οντέντ Κάτας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του και τόνισε πως αυτή έμαθε από το... πάθημά της πέρυσι, όταν και έκανε «διπλό» κόντρα στη Μονακό όμως είδε τους Μονεγάσκους να απαντούν και να παίρνουν την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τέταρτο ματς: «Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδηθεί. Ερχόμαστε με τη σωστή στάση, μάθαμε από αυτά που περάσαμε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου αγώνα πέρυσι. Πρέπει να έρθουμε με τη σωστή ενέργεια, να είμαστε επιθετικοί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Είμαστε ενθουσιασμένοι».

Για το τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του: «Τα παιχνίδια ήταν επιθετικά όπως θα έπρεπε να είναι τα πλέι οφ. Νομίζω ότι δεχθήκαμε εύκολους πόντους στο δεύτερο παιχνίδι γιατί έτρεξαν λίγο περισσότερο. Αξίζουμε να είμαστε εδώ, θέλω οι παίκτες να διασκεδάσουν. Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι εδώ. Είναι μια υπέροχη ατμόσφαιρα, όταν το κάνεις αυτό δεν χάνεις. Όσον αφορά την ενέργεια, είναι σαν το πέμπτο παιχνίδι για μένα».

Για την άμυνα στον Σλούκα: «Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά σημαντικά όπλα και πολλές επιθετικές ικανότητες. Όταν δεν πάει κάποιος καλά, πάει κάποιος άλλος, στο τρίτο ματς ο Παπαπέτρου εντυπωσίασε εν τη απουσία του Χουάντσο. Έχουν πολλά χρήματα και όχι για το τίποτα. Πιστεύω ότι καταφέρνουμε ως ομάδα να κάνουμε τα πράγματα καλά, χάρη στη χημεία μας, και καταφέραμε να επιβραδύνουμε τον Σλούκα».

Για τα πλεονεκτήματα της ομάδας του: «Νομίζω ότι έχουμε κυρίαρχους ψηλούς στην Ευρωλίγκα από όταν επέστρεψε ο Σόρκιν. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και επιθετικοί. Στον Λεσόρ αρέσει η επαφή, κάναμε καλή δουλειά μαζί του. Υπάρχει πίεση όπως σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να τη διοχετεύσουμε σε καλές ενέργειες. Ας ελπίσουμε ότι θα βγούμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το ματς έκανε δηλώσεις και ο Ρόμαν Σόρκιν, ο οποίος ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα έρθει να παίξει πιο δυνατός. Θέλει να κερδίσει όπως κι εμείς, θα προετοιμαστούμε για ένα physical και επιθετικό παιχνίδι. Για εμάς και για αυτούς είναι ένα πολύ κομβικό ματς. Θα παραμείνουμε στο πλάνο του παιχνιδιού μας, θα κριθεί στο ποιος θέλει τη νίκη περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x