Euroleague

Ματέο: «Θα συνεχίσει να είναι στα Final 4 ο Ολυμπιακός-Δεν με εκπλήσσει που είναι στον τελικό ο Παναθηναϊκός»

Τι δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά και εν όψει του τελικού με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τσους Ματέο ξεκαθάρισε πως μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού, ενώ περιμένει δύσκολο έργο και στον τελικό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

«Αντιληφθήκαμε τι έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε μια σπουδαία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι μια ομάδα με μεγάλη καρδιά και ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο να τους κερδίσουμε γιατί παίζουν εξαιρετική άμυνα. Μπορέσαμε να τρέξουμε μαζεύοντας τα ριμπάουντ, ελέγξαμε τον ρυθμό τρέχοντας και παίξαμε καλή άμυνα, ενώ βάλαμε και 9/13 τρίποντα. Αυτό μας έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα, που όταν φτάσαμε στο ημίχρονο ξέραμε πως δεν ήταν αρκετό. Συνεχίσαμε να παλεύουμε, περιμέναμε πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει γιατί πάντα το κάνει. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με σουτ και επιθετικά ριμπάουντ, αλλά παλέψαμε και στο τέλος ελέγξαμε τον ρυθμό με δύο πόιντ γκαρντ. Προσπαθήσαμε να πάμε σε αργές επιθέσεις και είναι ωραίο να βλέπεις ότι οι παίκτες σου κατάλαβαν τι έπρεπε να κάνουν για να κερδίσουν έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η Ρεάλ ίσως δεν είναι η καλύτερη άμυνα, αλλά είναι ωραίο να βλέπεις πώς αμύνονται όταν πρέπει οι παίκτες μου. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί το άξιζαν», τόνισε ο προπονητής της «βασίλισσας».

Για τον Ολυμπιακό και τις διαφορές με πέρσι είπε: «Ο Ολυμπιακός κράτησε τον ίδιο χαρακτήρα. Ο Μπαρτζώκας είναι εδώ και χρόνια από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Παρότι έχασαν τον Βεζένκοφ και τον Σλούκα, έφτιαξε μια ομάδα που βασίζεται κυρίως στην άμυνα. Ο Πίτερς πρόσφερε πολλά στην επίθεση. Κράτησαν την καρδιά του πρωταθλητή που έχουν και πιστεύω πως θα είναι συνέχεια στα Final 4 γιατί το αξίζουν».

Σχετικά με τα περιθώρια βελτίωσης της ομάδας του είπε: «Οι παίκτες μου με εκφράζουν καθημερινά. Έχουμε παίκτες που είναι πολύ καλοί στην επίθεση, αλλά θέλουν να αμυνθούν και αμύνονται γιατί τους πιέζει η ομάδα να το κάνουν. Θέλουν να γίνουν καλύτεροι παίκτες και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καταπληκτικοί. Πήραμε τα ριμπάουντ και τρέξαμε, ελέγξαμε το παιχνίδι. Οι παίκτες μου είναι καταπληκτικοί, δεν τους νοιάζει να λάμψουν οι ίδιοι, αλλά θέλουν να λάμψει η ομάδα. Και γι' αυτό κέρδισαν όλοι μαζί σήμερα».

Όσο για τον Παναθηναϊκό και τον τελικό; «Για τον τελικό θα ήθελα να έχουμε τέσσερα δεκάλεπτα όπως είχαμε στο ξεκίνημα σήμερα. Αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να δω λίγο περισσότερο τον Παναθηναϊκό, το σημερινό παιχνίδι και το ματς που μας κέρδισαν. Δεν με εκπλήσσει που είναι στον τελικό. Είναι μια ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση, έχουν έναν προπονητή που τους δίνει ώθηση να γίνουν πρωταθλητές. Έχουν ηγέτες, όπως ο Σλούκας, έχουν καλούς σκόρερ και ριμπάουντερ, έχουν καλή χημεία. Θα είναι δύσκολος ο τελικός. Αυτό μπορώ να σας πω για την ώρα, θα μπορέσω να πω περισσότερα αφού τους αναλύσουμε, μετά την αποψινή μπίρα».

Τέλος για το δικό του έργο είπε: «Δεν είναι εύκολο να είσαι κάθε χρόνο στον τελικό, αλλά έχω εξαιρετικούς συνεργάτες και παίκτες και τους το οφείλω. Οι παίκτες κάνουν τους προπονητές πετυχημένους. Δεν είμαι προπονητής που θέλω να είμαι σταρ, έχω ανάγκη τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Όλοι μαζί θα γίνουμε σπουδαίοι, ενωμένοι. Η νίκη είναι αφιερωμένη και στον Ντεκ, που είναι τραυματίας. Θέλουμε τον τίτλο γι’ αυτόν και τον Ρούντι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x