Euroleague

Πέρασε σαν σίφουνας από τη Βιτόρια και έμεινε ζωντανή για τα play-in η Εφές!

Χάρη σε ένα απίθανο τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 28-8 (!), η Αναντολού Εφές πέρασε από τη Βιτόρια και την έδρα της Μπασκόνια με σκορ 97-76, παραμένοντας δυνατά στο κόλπο των play-in!

Ολοζώντανη στο κυνήγι της 10άδας και της πρόκρισης στα play-in της Ευρωλίγκας έμεινε η Αναντολού Εφές!


Χάρη σε ένα απίθανο τρίτο δεκάλεπτο εκεί όπου είχε υπέρ της επιμέρους σκορ 28-8 (!), η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς πέρασε από τη Βιτόρια και την έδρα της Μπασκόνια με σκορ 97-76 για την 32η αγωνιστική της διοργάνωσης!

Με τη νίκη αυτή, οι Τούρκοι έφτασαν τα τρία διαδοχικά ροζ φύλλα αγώνα ανεβαίνοντας στο 15-17 και στις παρυφές της δεκάδας, την ίδια ώρα όπου οι Βάσκοι, με την τρίτη σερί ήττα τους έπεσαν στο 16-16, κινδυνεύοντας πλέον ακόμα και με το να μείνουν εκτός play-in!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λάρκιν με 28 πόντους, 2 ασίστ και 4/8 τρίποντα, με τον Κλάιμπερν να ακολουθεί σε απόδοση με 20 πόντους. Για τους γηπεδούχους ο Χάουαρντ έμεινε... χαμηλά με 15 πόντους και 2/11 σουτ, την ώρα όπου ο Ρογκαβόπουλος είχε καλή παρουσία με 12 πόντους (2/2τρ.) και 1 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Το ματς:



Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Αναντολού Εφές, η οποία με σύμμαχο το μακρινό της σουτ (4 τρίποντα στο πρώτο 5λεπτο) έχτισε από νωρίς διψήφιες τιμές (6-17) στο 5'. Μετά το νωθρό της ξεκίνημα, η Μπασκόνια άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, χάρη κυρίως στην ατομική ποιότητα των Χάουαρντ και Μονέκε. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο τους και με τον Κλάιμπερν να μετρά 12 πόντους, έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +10 για το 32-22.



Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, εκεί όπου οι Τούρκοι διατηρούσαν με σχετική άνεση τη διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων. Βρίσκοντας σκορ από πολλούς παίκτες, το σύνολο του Τόμισλαβ Τομιάτοβιτς έφτασε ακόμα και το +12 για το 49-37 στο 18'. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό, δύο τρίποντα από τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και ένα buzzer beater δίποντο από τον ΜακΙντάιρ, έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 45-49!



Παρά το ξέσπασμα των Βάσκων στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Εφές, όχι μόνο δεν... μάσησε, αλλά απάντησε με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο τρίτο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, με ένα τρομερό σερί 16-2 στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου, οι Τούρκοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +18 για το 65-47, ενώ λίγο αργότερα, άγγιξαν και το +24 για το 77-53 του δεκαλέπτου! Χαρακτηριστικό ήταν πως το επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο ήταν 28-8, την ώρα όπου η Μπασκόνια είχε 3/12 σουτ και η Εφές 9/15!

Κάπως έτσι και ολίγον τι απρόσμενα, το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν με άνεση τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, παίρνοντας τελικώς το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 97-76.


Τα δεκάλεπτα: 22-32, 45-49, 53-77, 76-97.


Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x