Euroleague

Πασκουάλ: «Ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός»

Δίκαιος νικητής ήταν ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Top 16 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Τσάβι Πασκουάλ, που γκρίνιαξε για το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας του.

Τα εύσημα στον Ολυμπιακό για τη νίκη του απέναντι στην Μπαρτσελόνα απένειμε ο Τσάβι Πασκουάλ.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν καλύτερος απόψε. Νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε στα τρία πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός πήρε 11 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο κι εμείς δεν βελτιωθήκαμε σε αυτό το κομμάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει εννιά επιθέσεις παραπάνω από μας. Το στοιχείο αυτό απέφερε τη διαφορά των 13 πόντων στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ελέγξαμε τα αμυντικά ριμπάουντ και είχαμε έντεκα παραπάνω σουτ από τον Ολυμπιακό, αλλά χάσαμε γιατί τα ποσοστά μας στις βολές, στα δίποντα και τα τρίποντα ήταν πολύ άσχημα. Οι επτά χαμένες μας βολές έπαιξαν ρόλο ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει το προβάδισμα, για μένα αυτό ήταν το σημαντικότερο», τόνισε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα».

Ερωτηθείς αν το παιχνίδι κρίθηκε στην ενέργεια, δεδομένου ότι η ομάδα του έπαιξε ένα ντέρμπι με τη Ρεάλ την Κυριακή, απάντησε: «Έπρεπε να παίξουμε μέσα σε 48 ώρες απέναντι σε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Εγώ είμαι προπονητής, δεν μπορώ να αποφασίσω για το πρόγραμμα. Γι’ αυτό αποφασίζουν η Ευρωλίγκα και η ACB. Σε αυτή την πρώτη αγωνιστική του Top 16 μόνο η Μπαρτσελόνα έπρεπε να παίξει ματς εκτός έδρας 48 ώρες μετά από ματς πρωταθλήματος. Πάντως για μένα δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x