Ευρώπη

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Η ενισχυμένη Ρεάλ Μαδρίτης του Ετόρε Μεσίνα, η δευτεραθλήτρια Ιταλίας Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η πολωνική Πρόκομ Τρεφλ και δύο πρωτάρες, η ρωσική Κίμκι και η γερμανική Όλντενμπουργκ, θα βρεθούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Η ενισχυμένη Ρεάλ Μαδρίτης του Ετόρε Μεσίνα, η δευτεραθλήτρια Ιταλίας Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η πολωνική Πρόκομ Τρεφλ και δύο πρωτάρες, η ρωσική Κίμκι και η γερμανική Όλντενμπουργκ, θα βρεθούν στο δρόμο του Παναθηναϊκού στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιχειρεί να κάνει την υπέρβαση μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά της ACB Liga και στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας (από τον Ολυμπιακό). Η «βασίλισσα» προσέλαβε τον Ετόρε Μεσίνα στην τεχνική της ηγεσία, αντί του Ζοάν Πλάθα και ήδη έχει προχωρήσει στις μεταγραφές των Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, Μπραντ Όλεσον και Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Παρελθόν αποτελούν οι Ραούλ Λόπεθ, Άλεξ Μουμπρού, Τζερεμάια Μάσεϊ, Κένεντι Ουίνστον και Πέπε Σάντσεθ, ενώ στο ρόστερ παραμένουν οι Ρέγες, Γιουλ, Μπούλοκ, Βαν Ντεν Σπίγκελ και Ερβέλ. Στο ρόστερ της ομάδας ανήκει και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που όμως φέτος δόθηκε δανεικός στη Φορτιτούντο Μπολόνια.

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ιταλίας. Στον πάγκο της παραμένει ο Πιέρο Μπούκι, που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα έως το 2011. Σημαντική μεταγραφή για την ομάδα είναι αυτή του Λιθουανού σέντερ Μάριους Πετραβίτσιους, που κατέκτησε τα πάντα πέρυσι με τη Λιέτουβος Ρίτας και αναδείχθηκε MVP του Final-8 του Eurocup, ενώ αποκτήθηκε και ο συμπατριώτης του Γιόνας Μασιούλις. Μεγάλο αστέρι της ομάδας παραμένει ο Αμερικανός γκαρντ Ντέιβιντ Χόκινς.

Η Πρόκομ Τρεφλ ήταν και πέρυσι εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων. Η πολωνική ομάδα, με τον Τόμας Πατσέσας στον πάγκο της, έχει φτάσει τρεις φορές τα τελευταία χρόνια στη φάση των «16», αλλά δεν δείχνει ικανή για την υπέρβαση.

Η Κίμκι είναι πρωτάρα στην Ευρωλίγκα. Ήταν φιναλίστ στο ρωσικό πρωτάθλημα και στο Eurocup, ωστόσο εξασφάλισε τη wild card και κέρδισε μία θέση στους ομίλους. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ενίσχυσε την ομάδα του με δύο Ισπανούς γκαρντ, τον Κάρλος Καμπέθας και τον Ραούλ Λόπεθ. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παραμονής του Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ενώ βαρύ πυροβολικό της ομάδας είναι ο Κάρλος Ντελφίνο. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Ουίλκινσον, Παλάσιο, Λάμπε και Ράνικο.

Παρθενική συμμετοχή θα είναι και για την Όλντενμπουργκ, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γερμανία. Ο Ρίκι Πόλντινγκ, που ήταν MVP των τελικών, και ο πλέι μέικερ Ρίκι Γκάρντενερ είναι τα μεγάλα ατού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x