Ευρώπη

Τα γκρουπ δυναμικότητας της Ευρωλίγκας

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και πλέον οι 16 ομάδες που επιβίωσαν περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας στη Βαρκελώνη (14:00) για τον καταρτισμό των ομίλων του Top-16. Ο Ολυμπιακός θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο και το Μαρούσι στο τέταρτο

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε και πλέον οι 16 ομάδες που επιβίωσαν περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας στη Βαρκελώνη (14:00) για τον καταρτισμό των ομίλων του Top-16. Ο Ολυμπιακός θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο και το Μαρούσι στο τέταρτο. Βάσει των περιορισμών που έχουν τεθεί ώστε να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες που αναμετρήθηκαν στην πρώτη φάση ή ομάδες από την ίδια χώρα, ο Ολυμπιακός θα βρει στο δρόμο του την Κάχα Λαμποράλ και την Κίμκι, ενώ ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα και μία εκ των Παρτιζάν και Μακάμπι. ΤΣΣΚΑ, Ουνικάχα Μάλαγα και Ζαλγκίρις θα σχηματίσουν έναν όμιλο, Ρεάλ, Σιένα και Μακάμπι ή Παρτιζάν ακόμη ένα γκρουπ, ενώ για το Μαρούσι, όπως και για κάθε ομάδα του τέταρτου γκρουπ, δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις.

Υπενθυμίζεται πως από τους τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, προκρίνονται οι δύο πρώτες στα προημιτελικά, όπου ακολουθούν τα play-offs με το νικητή να κρίνεται στις τρεις νίκες και να προκρίνεται στο φάιναλ φορ του Παρισιού.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης

Β’ Γκρουπ: Σιένα, Ουνικάχα Μάλαγα, Κάχα Λαμποράλ, Παναθηναϊκός

Γ’ Γκρουπ: Ζαλγκίρις, Παρτιζάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κίμκι.

Δ’ Γκρουπ: Τσιμπόνα, Εφές Πίλσεν, Μαρούσι, Πρόκομ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x