Ευρώπη

Γιαννάκης: «Κόσμος και καθαρό μυαλό έδωσαν τη νίκη»

Η στήριξη του κόσμου όταν το παιχνίδι έδειχνε να «στραβώνει» και το καθαρό μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά ήταν το κλειδί για το 2-0 επί της Πρόκομ, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η στήριξη του κόσμου όταν το παιχνίδι έδειχνε να «στραβώνει» και το καθαρό μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά ήταν το κλειδί για το 2-0 επί της Πρόκομ, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Ο κόσμος βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα μας. Είχαμε συγκέντρωση στην αρχή του παιχνιδιού και μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγώνα. Στη συνέχεια με κάποιες νευρικές επιθέσεις δώσαμε στην Πρόκομ την ευκαιρία να επιστρέψει στο παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί παρά την πίεση είχαμε καθαρό μυαλό, ξαναπήραμε τη διαφορά και είχαμε καλές συνεργασίες, στην άμυνα και στην επίθεση. Είμαστε μπροστά με 2-0 και συνεχίζουμε. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει κάθε παιχνίδι με τη διαχείριση των καταστάσεων. Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα που παίζει χωρίς πίεση. Πάμε για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ για να κερδίσουμε εκεί κι αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε, αφού χρειαζόμαστε μία ακόμη νίκη», τόνισε.

Όσο για έναν έντονο διάλογο που φάνηκε να έχουν στη διάρκεια του αγώνα Παπαλουκάς και Κλέιζα, είπε: «Είμαστε ομάδα που μοιράζει το παιχνίδι της, αλλά μέσα στην ενέργεια και την πίεση πολλές φορές οι παίκτες ανταλλάσσουν απόψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει διαφορετικός τόνος στη φωνή υπάρχει κάποιο θέμα μεταξύ τους. Οι συνεργασίες των παικτών μάς έδωσαν τη νίκη».

Για τον τραυματισμό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου είπε: «Ένιωσε περίεργα και βγήκε από το παιχνίδι. Μετά μου είπε πως μπορούσε να βοηθήσει, αλλά δεν ήταν η στιγμή. Στο επόμενο ματς μπορεί να χρειαστεί».

Ο προπονητής της Πρόκομ, Τόμας Πατσέσας, τόνισε: «Για 35 λεπτά παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, αλλά στο τέλος δεν υπήρχε συγκέντρωση στην άμυνα και την επίθεση. Βάσει σκάουτινγκ αφήσαμε κάποια σουτ σε συγκριμένους παίκτες του Ολυμπιακού, αφού όταν παίζεις με μία τέτοια ομάδα πρέπει να παίρνεις κάποιο ρίσκο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παίκτες-κλειδιά της ομάδας μας κουράστηκαν και αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Αποδείξαμε πως είμαστε μαχητές και θα παλέψουμε για το καλύτερο στην Πολωνία. Πιστεύω πως θα δείξουμε καλό πρόσωπο και στη συνέχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x