Ευρώπη

Κυρίαρχη Φενέρ με τρομερό Καλάθη, σάρωσε την Εφές και σήκωσε την πρώτη κούπα της σεζόν!

Η Φενέρμπαχτσε με τρομερό τον Νικ Καλάθη μετέτρεψε σε... περίπατο τον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, νικώντας με σκορ 80-67 Εφές και σηκώνοντας την πρώτη κούπα στην εποχή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους!

Στη Φενέρ πήγε η πρώτη κούπα της σεζόν στην Τουρκία!

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε με σκορ 80-67 την Αναντολού Εφές στον τελικό του Final Four του Κυπέλλου Τουρκίας, και με αυτόν τον τρόπο έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στον πρώτο από τους βασικούς της στόχους, κατακτώντας για 8η φορά τον θεσμό!

Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία περίοδο, η Φενέρ είχε το προβάδισμα στην αναμέτρηση, χωρίς να το χάσει σχεδόν ποτέ στη διάρκεια του αγώνα. Σε αυτό τη βοήθησε η μεγάλη κυριαρχία στα ριμπάουντ (41-26), η οποία την οδήγησε στο να εκτελέσει πολύ περισσότερες επιθέσεις.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νικ Καλάθης, που... φλέρταρε με το triple double έχοντας 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ 18 πόντους είχε ο Σκότι Γουίλμπεκιν, 15 ο Τζόναθαν Μότλεϊ και 12 ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις. Για την ηττημένη Εφές, που έχασε για πρώτη φορά στην εποχή του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, ξεχώρισε με 17 πόντους ο Σέιν Λάρκιν, ενώ 16 είχε ο Γουίλ Κλάιμπερν και 15 ο Ελάιτζα Μπράιαντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 35-42, 49-63, 67-80

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x