Ευρώπη

Η... μπηχτή του Λούντμπεργκ για Σκαριόλο: «Όταν έφυγε, βρήκα έναν προπονητή που πιστεύει στις ικανότητές μου»

Ο Ίφε Λούντμπεργκ αποθέωσε τον Λούκα Μπάνκι, με έναν τρόπο που άφησε «αιχμές» για την έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους του Σέρτζιο Σκαριόλο προς τον ίδιο.

Μια εξαιρετική σεζόν διανύει η Βίρτους Μπολόνια, η ομοία «στρογγυλοκάθεται» στην τρίτη θέση της Euroleague, παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να αλλάξει προπονητή λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της, απολύοντας τον Σέρτζιο Σκαριόλο και υπογράφοντας τον Λούκα Μπάνκι.

Ένας από τους πιο «ευνοημένους» από την εξέλιξη αυτή είναι ο Ίφε Λούντμπεργκ. Ο Δανός γκαρντ δεν ήταν από τους... αγαπημένους του Σκαριόλο και είχε τεθεί ουσιαστικά εκτός ομάδας, όμως ο Μπάνκι του έχει δώσει πλέον μεγάλο ρόλο και αυτός τον δικαιώνει, μετρώντας 9 πόντους κατά μέσο όρο (52% δίποντα, 37% τρίποντα).

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην «Gazzeta dello Sport», ο Λούντμπεργκ μίλησε για την αποχώρηση του Σκαριόλο και άφησε αιχμές για την έλλειψη εμπιστοσύνης που του έδειχνε, κάνοντας μια σύγκριση με τον Μπάνκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αποχώρηση του Σκαριόλο: «Όταν έφυγε από τη ομάδα συνέχισα να δουλεύω και να πιστεύω στον εαυτό μου γιατί ξέρω τι μπορώ να δώσω στο γήπεδο. Μετά βρήκα προπονητή και συμπαίκτες που πιστεύουν στις ικανότητές μου. Τώρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είμαστε μια καλή ομάδα, ταπεινή και φιλόδοξη ταυτόχρονα. Απλώς χρειαζόμουν μια ευκαιρία για να επιστρέψω στο παιχνίδι. Όταν μου την έδωσαν, την εκμεταλλεύτηκα καλά».

Για την έφεσή του να παίρνει πάνω του κρίσιμες επιθέσεις: «Τίποτα το ιδιαίτερο, πάντα έπαιζα έτσι. Και δεν χρειάζεται να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Η ζώνη του Λούντμπεργκ; Εκείνη τη στιγμή του αγώνα νιώθω να μπαίνει μέσα μου όλος ο θετικός ρυθμός του παιχνιδιού. Και όταν είμαι ζεστός δεν φοβάμαι να αναλάβω την ευθύνη στην επίθεση».

Για την τεράστια στήριξη που λαμβάνει η ομάδα από τους οπαδούς: «Είναι το καλύτερο μέρος για κάποιον στη δουλειά μου. Εδώ υπάρχει πάθος, ικανότητα, ζεστασιά. Η ενέργεια που εμπνέουν οι οπαδοί της Βίρτους είναι εξαιρετική. Θέλουμε να κερδίσουμε πολλά για αυτούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x