Euroleague

Ευρωλίγκα κατά FIBA: «Εκείνοι απειλούν με τιμωρίες, όχι εμείς»

Νέα τροπή στην κόντρα της Ευρωλίγκας με τη FIBA, καθώς η πρώτη μεταφράζει εντελώς διαφορετικά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία σχετική υπόθεση.

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία υπόθεση Ice Skating ερμηνεύτηκε τελείως διαφορετικά από την Ευρωλίγκα σε σχέση με τη FIBA.

Η διαμάχη είχε ξεκινήσει από το γεγονός ότι οι κανονισμοί της ISU (Ομοσπονδία Ice Skating) απαγόρευαν στους αθλητές να παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις που δε γίνονται κάτω από τη δική της ομπρέλα, ή δεν είχαν τη δική της έγκριση, προβλέποντας βαριές τιμωρίες για όσους δεν συμμορφώνονταν με αυτούς τους κανόνες. Στην απόφασή της η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν, έκανε σαφές ότι αφήνει περιθώριο 90 ημερών στην ISU να αλλάξει τη στάση της και να μεταμορφώσει τους κανονισμούς της έτσι, ώστε να μην περιορίζεται η επαγγελματική δραστηριότητα των αθλητών.

Η Ευρωλίγκα με ανακοίνωσή της αναφέρει πως χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «… καθώς υπερασπίζεται την ελευθερία των αθλητών να συμμετέχουν στις διοργανώσεις που επιθυμούν ακόμη κι αν δεν διοργανώνονται από τη σχετική ομοσπονδία. Η Ευρωλίγκα ανέκαθεν υπερασπιζόταν αυτή την ελευθερία για τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τις ομάδες μπάσκετ κόντρα στις επαναλαμβανόμενες τιμωρίες ή απειλές ποινών από τη FIBA».

Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως μετά από αυτή την απόφαση η FIBA δεν θα μπορεί να τιμωρεί ή να απειλεί με τιμωρία τους συλλόγους, τις λίγκες, τους διαιτητές, τις εθνικές ομοσπονδίες ή ομάδες και τους παίκτες σε τέτοιες περιπτώσεις. «Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που έχουν λειτουργήσει έτσι έχουν ερμηνεύσει εντελώς λανθασμένα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προσθέτει η Ευρωλίγκα και καταλήγει αναφέροντας πως «… η Ευρωλίγκα δεν μποϊκόταρε ποτέ τις εθνικές ομάδες, αλλά απεναντίας τις υποστήριζε αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για την ανάπτυξη του αθλήματος. Η FIBA ήταν αυτή που όρισε αγώνες πάνω στο καλεντάρι των συλλόγων παραβαίνοντας τη συμφωνία με την Ευρωλίγκα από το 2004. Η Ευρωλίγκα ουδέποτε απαγόρευσε σε παίκτη ή άλλον επαγγελματία να συμμετέχει στις διοργανώσεις της FIBA».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x