Euroleague

Ευρωλίγκα σε FIBA: «Κανονικά οι παίκτες στα προκριματικά»

Νέο πεδίο σύγκλισης Ευρωλίγκας-FIBA, μετά την επιστολή της πρώτης προς τη δεύτερη πως δε πρόκειται να επιβάλει καμία ποινή στους παίκτες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά των εθνικών διοργανώσεων.

Ξεκάθαρη προς την FIBA, πως από τη νέα σεζόν οπότε και η πρόκριση των Εθνικών ομάδων στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων θα κρίνονται μέσω προκριματικών, οι παίκτες των ομάδων της δε θα έχουν καμία κύρωση για τη συμμετοχή τους, εμφανίστηκε η Ευρωλίγκα, Με επιστολή της προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία, επεσήμανε πως οι παίκτες που αγωνίζονται με τους συλλόγους τους στην διοργάνωση, θα μπορούν να αγωνιστούν κανονικά στα προκριματικά με τις εθνικές χωρίς κανονισμό απαγόρευσης.

Ως γνωστό, τα προκριματικά θα γίνονται πλέον κατά την διάρκεια της χρονιάς και το ερώτημα ήταν αν η Ευρωλίγκα θα έμπαινε εμπόδιο. Αυτό δε θα γίνει, ενώ δεν αποκλείεται το πρόγραμμα να φτιαχτεί έτσι ώστε να διευκολύνει τις ομάδες και τους παίκτες. Επί προσθέτως, η FIBA αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα ασφάλισης των παικτών κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά και των προπονήσεων για την περίπτωση τραυματισμού τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x