Ευρώπη

Έχασε, αλλά… το’ χει ο Ολυμπιακός

Ένα κακό 4λεπτο στο τέλος στοίχισε στον Ολυμπιακό την ήττα με 59-55 από τη Σέπσι στη Ρουμανία στο πρώτο ματς των μπαράζ του Eurocup, ωστόσο μπορεί να ανατρέψει το -4 την επόμενη εβδομάδα στη Γλυφάδα.

Χρυσή ευκαιρία να βρεθεί με το ενάμιση πόδι στη φάση των «16» του Eurocup έχασε ο Ολυμπιακός, καθώς γνώρισε την ήττα με 59-55 από τη Σέπσι στη Ρουμανία στο πρώτο μπαράζ. Πάντως οι «ερυθρόλευκες» του Κώστα Μίσσα, που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο, έχουν όλα τα φόντα την επόμενη εβδομάδα στο κλειστό της Γλυφάδας να ανατρέψουν το -4.

Οι φιλοξενούμενες άρχισαν εξαιρετικά (3-12, 10-18), ωστόσο τα τρίποντα της ρουμανικής ομάδας έφεραν τα πάνω-κάτω στη δεύτερη περίοδο (33-31). Η ελληνική ομάδα ανέκτησε τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο (41-47) και έφτασε να προηγείται με οκτώ (45-53) στο τέταρτο, ωστόσο στο τελευταίο τετράλεπτο ένα επί μέρους 9-2 για τη Σέπσι χάρισε τη νίκη με αυτή την ανατρέψιμη πάντως διαφορά.

Δεκάλεπτα: 10-18, 33-31, 41-47, 59-55
Σέπσι (Μάικς): Ουέμπ 12, Φοντέιν 8, Κίλιν 2, Κρες 7, Μάρσαλ 14, Παράου 16.
Ολυμπιακός (Μίσσας): Μάζιτς 3 (9 ριμπ., 2 κοψ.), Σταμάτη, Χατζηνικολάου 5 (3 ασ.), Μάλτση 15 (6/8 δίπ. 4 ριμπ.), Νικολοπούλου, Χαλιβέρα, Σωτηρίου, Άντερσον 19 (7/12 διπ., 6 ριμπ. 2 κλεψ.), Μακόλι 6 (2 κοψ.), Σπυριδοπούλου, Μπαλτά, Καλτσίδου 7 (7 ριμπ., 4 ασ.).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας, τόνισε στο τέλος του παιχνιδιού: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Σέπσι για τη νίκη. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, με τις ομάδες να προηγούνται εναλλάξ στο σκορ καθ' όλη τη διάρκειά του. Πιστεύω ότι χάσαμε το παιχνίδι περισσότερο από την επίθεση μας. Δεν έφταιγε τόσο η άμυνα μας που προσπαθήσαμε πάρα πολύ, αλλά χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Μπορείς να χάσεις κάποια ελεύθερα σουτ σίγουρα αλλά αυτό που μας στοίχισε ήταν χάσαμε κάποια δίποντα κάτω από το καλάθι. Αυτό έκανε δύσκολο να αντιδράσουμε και να ακολουθήσουμε στο σκορ. Όπως και να έχει, υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι στην Ελλάδα, όπου και οφείλουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και την επίθεσή μας και να παραμείνουμε έτσι σταθεροί στην άμυνά μας. Εννοείται όμως να προσέξουμε παραπάνω στον τομέα των λαθών, γιατί δεν γίνεται να έχεις 15 λάθη σε ένα παιχνίδι σαν αυτό».

Η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού, Ιβόν Αντερσον, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Όπως είπε και ο προπονητής μου, ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ σκληρά και πιστεύω ότι καμία ομάδα δεν έπαιξε το καλύτερο της παιχνίδι. Ξέρω ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα και στην άμυνα και στην επίθεση. Συγχαρητήρια στην ομάδα τους και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x