Euroleague

Φενέρ-Ρεάλ στο… remake της Μαδρίτης

Η γηπεδούχος του Final Four Φενέρμπαχτσε, κοντράρεται με την Ρεάλ Μαδρίτης στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης, σε μία… επανάληψη σκηνικού πριν δύο χρόνια στη Μαδρίτη.

Η… διψασμένη για να πατήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Φενέρμπαχτσε, απέναντι στην «βασίλισσα» της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Τι καλύτερο σκηνικό για έναν ημιτελικό Final Four. Σα μία ταινία που επαναλαμβάνετε με σχεδόν ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Τότε, οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν σε ένα… κατάλευκο από οπαδούς της Ρεάλ, τοπίο στις εξέδρες του «Barclays card center» της Μαδρίτης, ενώ απόψε (21:30, ΣΠΟΡ FM, sportfm.gr, Novasports1 και ΕΡΤ2) το φόντο θα είναι κυανοκίτρινο από τους φίλους της Φενέρ.

Αποστολή στην Κωνστντινούπολη, Νίκος Ζέρβας

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Πάμπλο Λάσο, διεκδικούν την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό στην καριέρα τους, έχοντας πλήρη και υγιή ρόστερ που υπόσχονται έναν θεαματικό και γεμάτο σασπένς τελικό. Ο πολυνίκης του θεσμού Σέρβος τεχνικός, απέναντι στον άνθρωπο που οδήγησε την Ρεάλ στον πρώτο της τίτλο μετά από είκοσι χρόνια το 2015. Ο «Ζοτς» προηγείται με σκορ 5-3 του αντιπάλου του στα παιχνίδια που έχουν δώσει σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Πιο πολύ απ’ όλα βέβαια, κεντρίζει το ενδιαφέρον η τιτανομαχία Σέρχιο Γιουλ-Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Οι δύο ηγέτες των ομάδων είχαν καθοριστική συμβολή στη φετινή τους πορεία προς το Final Four και απόψε απαιτείται να ηγηθούν ξανά.

Το ενδιαφέρον είναι και έμμεσα ελληνικό. Ο Κώστας Σλούκας, μετά τον περυσινό τελικό θέλει να έχει άλλη μία ευκαιρία την Κυριακή για να σηκώσει την τρίτη του Ευρωλίγκα. Οι μάχες στο σκοράρισμα, στις άμυνες αλλά και κάτω από τα καλάθια, είναι σίγουρα αυτές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ημιτελικού, όπως και το πώς θα διαχειριστεί την πίεση της έδρας και της προσδοκώμενης επιτυχίας η Φενέρμπαχτσε. Όπως και να ‘χει, είναι από τα παιχνίδια που η εξέλιξή τους είναι δύσκολο να προβλεφθεί και υπόσχεται πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτιζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Ο αποψινός, είναι ο εικοστός πρώτος αγώνας των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρωλίγκας με την Ρεάλ να προηγείται με 12-8 στις νίκες.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:


inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x