Εurobasket 2015

Φέρτε μας την Ισπανία!

Το καθήκον μας το κάναμε. Όμως αυτή η Εθνική μπορεί πολλά περισσότερα. Η Ισπανία στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της για μετάλλιο και η ελληνική ομάδα δείχνει ικανή να τα καταφέρει! Οι… δύο δρόμοι.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Αυτός ο προημιτελικός που από την αρχή της προετοιμασίας όλοι λένε πως χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία είναι πλέον μπροστά μας. Η Εθνική δεν μένει άλλο στη νίκη επί του Βελγίου και ήδη σκέφτεται τον προημι-τελικό της Τρίτης (19:30) απέναντι στην Ισπανία.

Αποστολή στη Λιλ, Χρήστος Ρομπόλης

Για ένα ημίχρονο μάς ανησύχησε, στο δεύτερο όμως μας έδειξε τις τεράστιες δυνατότητές της. Η ελληνική ομάδα έβγαλε από τη μέση του χαμηλό εμπόδιο του Βελγίου και τώρα ετοιμάζεται για το παιχνίδι που ορίζει τη μοίρα της σε αυτό το τουρνουά.

Νικά και μπαίνει στο δρόμο των μεταλλίων δίνοντας ραντεβού αρχικά στον ημιτελικό της Πέμπτης, στις 22:00, εκτός σοβαρού απροόπτου τη Γαλλία (θα έχει λογικά εύκολο έργο με τη Λετονία).

Χάνει, απογοητεύεται και περιορίζεται στην αποφυγή της όγδοης θέσης για να βρει την παρηγοριά του Προολυμπιακού Τουρνουά διεκδικώντας μία νίκη σε δύο ματς κατάταξης (τον πρώτο λογικά με τη Λετονία, την Πέμπτη στις 17:00).

Αντίπαλος της Εθνικής η Ισπανία. Μια ομάδα που τρομοκρατούσε την Ελλάδα για χρόνια, αλλά δεν δείχνει να έχει την ίδια δυναμική. Απουσιάζουν οι Μαρκ Γκασόλ, Καλντερόν, Ναβάρο, Ρούμπιο και Ιμπάκα, οι Ρούντι Φερνάντεθ και Πάου Γκασόλ ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς (αμφίβολη η συμμετοχή του πρώτου στον προημιτελικό), ενώ ο Σέρτζιο Σκαριόλο δείχνει να στηρίζεται περισσότερο στο ατομικό ταλέντο των παικτών του, παρά στο σύνολο, ενώ δεν διαθέτει την πληθώρα λύσεων του παρελθόντος και το rotation είναι… κοντό.

Η πολύ πιο «δεμένη», πλήρης και… βαθιά Εθνική δείχνει απόλυτα ικανή να τα καταφέρει. Σύμμαχος της θα είναι και ο… κόσμος, καθώς η γαλλική εξέδρα αποδοκιμάζει σε κάθε ευκαιρία τους Ισπανούς και θα πάρει σίγουρα το μέρος της ελληνικής ομάδας. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν…

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σήμερα συμπληρώνεται το παζλ των προημιτελικών με τους νικητές των άλλων τεσσάρων αγώνων των «16».

13.00 Κροατία-Τσεχία
15.30 Σερβία-Φινλανδία
18.30 Ισραήλ-Ιταλία
22.00 Λιθουανία-Γεωργία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x