Ελλάδα

Φινάλε ΝΒΑ

Με εντυπωσιακό σκορ επικράτησε η ΑΕΝΚ στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου (98-89), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Basket League και ολοκλήρωσε θετικά μια άσχημη χρονιά.

Η ΑΕΝΚ νίκησε με 98-89 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Basket League και ολοκλήρωσε κάπως θετικά μια άσχημη χρονιά, έχοντας μείνει εκτός οκτάδας από νωρίς και πολύ κοντά στις τελευταίες θέσεις σταθερά, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου διατηρούσαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτασαν στο +15 στην τρίτη περίοδο και πήραν σχετικά εύκολα το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Πεσάκοβιτς με 22 και Ψαθάς με 19 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Ταμπς με 29 πόντους.

Οι Κηφισώτες ξεκίνησαν πιο δυνατά και διατηρούσαν ένα προβάδισμα στην αρχή της αναμέτρησης, όμως οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν τις λύσεις και ισοφάριζαν ή μείωναν στο -1, με τις δυο ομάδες να έχουν επιθετική πολυφωνία μέσα και έξω από τη ρακέτα. Με σερί 4-0, η Κηφισιά ξέφυγε με +5, ήτοι τη μεγαλύτερή της διαφορά στην αναμέτρηση και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Σταμάτης ολοκλήρωσε ένα σερί 7-0 των «κυανέρυθρων» που τους έφερε μπροστά με +2, όμως εκεί οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έκαναν ένα σερί και προηγήθηκαν με +7 με επιθετική πολυφωνία και υπεροχή στα ριμπάουντ, διατηρώντας ένα +5 με +7, μέχρι να κάνουν ένα σερί 4-0 οι γηπεδούχοι και να μειώσουν στο -3 και ο Μπιλής να μειώσει στο -2 με τρίποντο. Η περιφέρεια της ΑΕΝΚ τη διατηρούσε στο +3 με +5, με τον Ντέιβις να τα φέρνει στο +6 και τον Σρναντ να ολοκληρώνει το ημίχρονο στο -3.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η ΑΕΝΚ διατηρούσε ένα 3 με +7 με πρωταγωνιστή τον Πόποβιτς, με τον Ψαθά να τη φέρνει στο +10. Στο 52-59, ένα σερί 5-0 της ΑΕΝΚ έφερε το +12 ξανά με πρωταγωνιστή τον Πόποβιτς, με τον Πεσακόβιτς να τη φέρνει στο +14 και ξανά ο Πόποβιτς στο +15, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι μάζευαν περισσότερα ριμπάουντ και έβγαιναν στον αιφνιδιασμό. Ένα 5-0 του Πανιωνίου μείωσε στο -10 και το τρίποντο του Ταμπς μείωσε στο -9 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η ΑΕΝΚ διατηρούσε ένα +4 με +7 με πρωταγωνιστή τον Πεσάκοβιτς. Ο Σέρβος έφερε το +9 με ευστοχία από την περιφέρεια και ο Ντέιβις την έφερε στο +12. Ο Ψαθάς έφερε το +13, παρά την απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων να τη ρίξουν κάτω από τους δέκα πόντους. Ο Ντέιβις έφερε το +15 και, με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ +11 με +13, ένα 4-0 σερί του Πανιωνίου μείωσε στο τελικό -9.


Τα δεκάλεπτα: 23-25, 45-48, 63-72, 89-98

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πετρόπουλος 2, Βεργίνης 10, Σίχι 7, Σπυρόπουλος 11, Σρναντ 5, Οικονόμου 5, Μπιλής 7, Σταμάτης 11, Γεωργιάδης 2, Ταμπς 29

ΑΕΝΚ: Πόποβιτς 18, Πεσάκοβιτς 22, Μαυροειδής 11, Ψαθάς 19, Μελισσαράτος 10, Ντέιβις 14, Μπάρλος 4


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x