Euroleague

Φουλ για τετράδα η Εφές με «καυτό» Σιμόν

Επιστροφή στις νίκες για την Αναντολού Εφές, που επικράτησε με 93-74 της Γκραν Κανάρια στην Κωνσταντινούπολη και παραμένει σταθερά στην τέταρτη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας της Euroleague.

Άλλο ένα βήμα για την κατάληψη της τέταρτης προνομιούχου θέσης, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, έκανε η Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, επικρατώντας με 93-74 της Γκραν Κανάρια στην Κωνσταντινούπολη και πλέον έχει ρεκόρ 14-8. Από την άλλη, η ομάδα του Βίκτορ Γκαρθία έφτασε τις επτά συνεχόμενες ήττες και με ρεκόρ 6-16 βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίος παίκτης της τουρκικής ομάδας, ήταν ο Κρούνουσλαβ Σιμόν, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, πετυχαίνοντας 25, ενώ είχε επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Λάρκιν και Μίσιτς, οι οποίοι είχαν από 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κλέβιν Χάνα, που μέτρησε 16 πόντους, αλλά και πέντε ασίστ.

Το ματς:

Η Εφές ξεκίνησε με σερί 8-0 στα πρώτα δύο λεπτά, αλλά η Γκραν Κανάρια αντέδρασε και με μπροστάρη τον Τιλί, που πέτυχε οχτώ πόντους, έκανε δικό της σερί 12-7, μειώνοντας σε 15-12. Με τον Πλάις, που πέτυχε πέντε σερί πόντους και δύο βολές του Λάρκιν, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «έτρεξε» σερί 7-0 και η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (22-12) στο 7’, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 26-19, αφού δεν μέτρησε το απίθανο buzzer beater τρίποντο του Μπαλμπάι στην εκπνοή.

Η Εφές έπαθε… μπλακ άουτ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αφού δεν σκόραρε για σχεδόν τέσσερα λεπτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Γκραν Κανάρια, η οποία πέτυχε δέκα αναπάντητους πόντους και πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά με 26-29. Οι φιλοξενούμενοι «πετούσαν» στο παρκέ και με σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά και καλή αμυντική λειτουργία, κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (43-46), έχοντας πετύχει 27 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ μέχρι το 23’ (48-50), αλλά με ένα σερί 13-2, η Εφές όχι μόνο πήρε προβάδισμα, αλλά και διαφορά εννιά πόντων (61-52) στο 27’. Σιμόν και Λάρκιν είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους και για τους φιλοξενούμενους οι Χάνα και Έρικσον. Η Γκραν Κανάρια προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι διατήρησαν αυτή τη διαφορά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που έληξε με 69-60.

Η Εφές μπήκε με διάθεση να… καθαρίσει το ματς και με ένα 6-0 στο πρώτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου, εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (75-60), αναγκάζοντας τον Βίκτορ Γκαρθία να καλέσει τάιμ άουτ. Η Γκραν Κανάρια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να μειώσει μέχρι τους οχτώ πόντους (80-72) στο 36’. Κάπου εκεί ξέμειναν από δυνάμεις, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα τη διαφορά και όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+19), με το τελικό σκορ να είναι 93-74.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 43-46, 69-60, 93-74.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x