Είναι, μαζί με τον Διαμαντίδη, τα σημεία αναφοράς στον Παναθηναϊκό. Και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία. Ο Αντώνης Φώτσης θεωρεί δεδομένο πως οι «πράσινοι» έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, αλλά τονίζει την ανάγκη να γίνουν ομάδα, υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον οποίο εκτιμά πολύ.

«Δυναμώσαμε. Έχουν έρθει παίκτες υψηλού επιπέδου και το θέμα είναι να καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Επίσης η έλευση του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα του μπάσκετ», ανέφερε.

Η μεταγραφή του Νικ Καλάθη χαροποιεί διπλά τον «Μπάτμαν», αφού είναι και φιλαράκι του. «Σίγουρα ο Νικ έρχεται πιο έτοιμος και πιο δουλεμένος. Το γεγονός ότι έπαιξε στο ΝΒΑ τον έχει βελτιώσει και τον έχει ωριμάσει. Χαίρομαι και για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο, διότι θεωρώ πως είναι το ιδανικό περιβάλλον γι’ αυτόν».

Όσο για τον μεγάλο άτυχο, Νίκο Παππά, που θα περιμένει μέχρι τα τέλη του 2015 για να επιστρέψει, είπε: «Εύχομαι να γυρίσει γρήγορα και να έχει υπομονή. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν έχει ανάγκη αυτός. Θα τα καταφέρει».

Ο ίδιος υποβαθμίζει το ρόλο του ως… παλιού. «Δεν νομίζω πως εγώ και ο Μήτσος μπορούμε να πούμε πολλά στα νέα παιδιά, πέραν της βοήθειας να προσαρμοστούν. Νομίζω πως ξέρουν καλά πού έχουν έρθει».

Τέλος, παρά την απουσία του από την ελληνική ομάδα για δεύτερο σερί καλοκαίρι, ο 34χρονος άσος δεν κρατά καμία κακία και κοιτάζει το… εθνικό συμφέρον. «Δεν έχει σημασία ποιος είναι ή δεν είναι στην ομάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες κι ευχόμαστε να πάει η Εθνική μας όσο πιο ψηλά μπορεί. Εύχομαι κάθε επιτυχία».