Euroleague

Γαλατάσαραϊ… με ψυχή!

Με τη δύναμη της έδρας της, η Γαλατάσαραϊ επικράτησε 87-79 της Ζαλγκίρις και πήρε… βαθμολογική ανάσα, την ώρα που οι Λιθουανοί έχασαν την ευκαιρία να «απειλήσουν» τους διεκδικητές της οκτάδας.

Την πέμπτη νίκη της πανηγύρισε η Γαλατάσαραϊ. Όπως είχε συμβεί και στις προηγούμενες τέσσερις, έτσι και σήμερα, η τσιμπόμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, επικρατώντας 87-79 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Οι νικητές παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, την ώρα που η ομάδα του Σάρας υποχώρησε στο 6-11, χάνοντας έδαφος στην προσπάθειά της να… απειλήσει ομάδες της οκτάδας.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Φιτιπάλδο με 21 πόντους και 6 ασίστ, 17 είχε ο Πλάις με 7 ριμπάουντ, κυριαρχώντας στους αιθέρες, ενώ σταθερά κομβικός ήταν ο Γκιουλέρ με σημαντικά καλάθια στο τέλος, τελειώνοντας το ματς με 16 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, 18 πόντους σημείωσε ο Μότουμ και 14 ο Γιανκούνας.

Το ματς

Με τον Πλάις να κάνει θραύση κοντά στη ρακέτα και τον Φιτιπάλδο να αποδεικνύεται πολύτιμος, η Γαλατάσαραϊ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, προηγούμενη 11-6. Όσο όμως δεν υπήρχε άλλος να… σπρώξει στην επίθεση, τόσο η Ζαλγκίρις έβρισκε πρόσφορο έδαφος, αρχικά να ισοφαρίσει κι εν συνεχεία (με τον Μότουμ και συνεχόμενες βολές) να περάσει μπροστά, 13-15. Τελικώς, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε πλήρη ισορροπία, 17-17.

Το τρίποντο του Κοκσάλ έδωσε για πρώτη φορά διαφορά έξι πόντων στην Γαλατά, ενώ ένα τέτοιο σουτ του Γκιουλέρ από τα 6,75, διαμόρφωσε το 34-26 υπέρ των γηπεδούχων, την ώρα που η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δυσκολευόταν να βρει το… χέρι της. Ως το ημίχρονο, ακολούθησαν διαδοχικά καλάθια εκατέρωθεν, τα οποία δεν άλλαξαν τις ισορροπίες, με το buzzer beater του Γκιουλέρ να γράφει το 40-34 στην ανάπαυλα.

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους παίκτες της Γαλατάσαραϊ (τα δύο ο Φιτιπάλδο), η διαφορά… εκτινάχθηκε για πρώτη φορά στην ύψιστη τιμή της και πιο συγκεκριμένα στο +10, 49-39, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι… ξεδίπλωσαν τα λάθη των αντιπάλων τους και μάζεψαν γρήγορα-γρήγορα τη διαφορά, μειώνοντας σε 52-48. Οι παίκτες του Αταμάν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια, έβρισκαν συνεχώς λύσεις στο σκοράρισμα και δεν άργησαν να ξεφύγουν εκ νέου με το 61-51 στο 28’.

Η Ζαλγκίρις δεν το έβαλε κάτω και με τους Λεκαβίτσιους-Γιανκούνας να τιμωρούν την… βιασύνη της Γαλατά, βρέθηκαν σε απόσταση… αναπνοής, 69-68 στο 35’. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γκιουλέρ έδωσαν προσωρινά «ανάσα» στους Τούρκους (74-68), όμως οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους αντεπιτέθηκαν εκ νέου. Μείωσαν ξανά στον πόντο, 74-73, ενώ ο Λεκαβίτσιους είχε άστοχο τρίποντο για την ισοφάριση (76-74), δύο λεπτά πριν τη λήξη. Γκιουλέρ και Φιτιπάλδο κράτησαν σε θέση οδηγού την «τσιμπόμ» (80-75), η Ζαλγκίρις δεν είχε την πολυτέλεια να βγάλει… λαγούς από το καπέλο της, με αποτέλεσμα τα τελευταία 90’’ να κυλήσουν με καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, προτού διαμορφωθεί το 87-79 μετά από συνεχόμενες εκατέρωθεν βολές.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 65-57, 87-79

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x