Euroleague

Γερή... μπάτσα από την Μπάρτσα

Την χειρότερη εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα έκανε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ήταν τραγικοί στην επίθεση και παραδόθηκαν άνευ όρων στην Μπαρτσελόνα, 72-57. Εξωφρενικά κακό ποσοστό από τα 6,75.

Τα μέχρι σήμερα εκτός έδρας παιχνίδια τα είχε πάρει ή χάσει στο νήμα. Απόψε, ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν αγνώριστος και παραδόθηκε άνευ όρων στην Μπαρτσελόνα η οποία, χωρίς να κάνει κάτι... φοβερό, πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 72-57.

Παρά την κακή εμφάνιση, το τριφύλλι παρέμενε στο «κόλπο» του διπλού ως το 24', ωστόσο το... επικό black out στα έξι τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου μετέτρεψε το εύθραυστο 43-40 σε 57-40 και ουσιαστικά μπήκε οριστικά «ταφόπλακα» στις ελπίδες απόδρασης από το «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Με το... άθλιο 15.4%(!) και 4/26 τρίποντα ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που είχε σχεδόν όλα τα ατού της σε τραγικό βράδυ. 12 πόντους πέτυχε ο μαχητικός Σίνγκλεντον, αλλά τους 10 στο πρώτο δεκάλεπτο, 13 και μόλις μία ασίστ ο Καλάθης, ο οποίος ήταν αναγεννημένος στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, αλλά μετά «χάθηκε» κι αυτός, εντελώς εκτός κλίματος ο άποντος (0/5) και με πέντε λάθη Μπουρούσης (προ ημερών ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα), τίποτα από Τζέιμς, Φώτση, Ρίβερς, δείγμα της εν γένει καθίζησης του Εξάστερου.

Από πλευράς νικητών, στους 16 πόντους σταμάτησε ο Τόμιτς, 12 πρόσθεσε ο αθόρυβος Βεζένκοφ, 10 ο Ράις (4/10 σουτ), έξι ο Περπέρογλου, ενώ ο Μπαρτζώκας διάβασε υποδειγματικά την αναμέτρηση, κόβοντας σχεδόν όλες τις διεισδύσεις και κάθε πιθανή δημιουργία του τριφυλλιού, ενώ δεν του επέτρεψε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Στο 5-5 το ρεκόρ και των δύο ομάδων, με τον Εξάστερο να υποδέχεται την άλλη Παρασκευή (9/12) την Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Σε προσωπική μονομαχία των Τόμιτς-Σίνγκλεντον εξελίχθησαν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Πότε ο μεν, πότε ο δε εκμεταλλευόνταν τις αδυναμίες του άλλου και έδιναν σκορ στις ομάδες του. Αυτός της Μπάρτσα... βγήκε νικητής καθώς με 10 γρήγορους πόντους (έναντι 6 του πράσινου άσου) έφερε τους Καταλανούς στο υπέρ τους 15-11. Οι παίκτες του Πασκουάλ έδιναν ιδιαίτερη βάση στο εξουδετέρωμα του Ράις (όσο εύκολο είναι αυτό) και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν, ισοφαρίζοντας άμεσα σε 15-15. Σε πλήρη ισορροπία ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο (19-19) με τον Σίνγκλεντον να είναι η «σταθερά» του τριφυλλιού στην επίθεση (10π.) και ο οποίος ουσιαστικά ισοσκέλιζε την αστοχία στο μακρινό σουτ.

Ο Ρίβερς πέτυχε δύο συνεχόμενα καλάθια, έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό Superfoods (22-23) όμως στη συνέχεια... πάπαλα. Η ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς πόντο για σχεδόν 4' «πληρώνοντας» συγκεκριμένα πράγματα. Το τραγικό 1/9 στα τρίποντα, με τους περιφερειακούς της (Τζέιμς-Παππάς) να βρίσκουν σίδερο ακόμα και αφύλαχτοι, το κακό βράδυ του ταλαιπωρημένου (ελέω γαστρεντερίτιδας) Μπουρούση (με λάθη και άτσαλα τελειώματα), αλλά και την «σφιχτή» άμυνα των γηπεδούχων που προκαλούσε δυσλειτουργία στην ομάδα του Πασκουάλ. Κάπως έτσι, οι «μπλαουγκράνα» ξέφυγαν για πρώτη φορά με το υπέρ τους 30-23. Ο Φελντέιν πέτυχε -επιτέλους- ένα τρίποντο (το δεύτερο μετά από αυτό του Καλάθη στο 3-5), αλλά δεν το χάρηκε πολύ με τον «ζεστό» Περπέρογλου να απαντά για το 36-28. Μια-δυο καλές άμυνες, δεν άφησαν την Μπάρτσα να ξεφύγει, με το -5 του ημιχρόνου (36-31) να μοιάζει «καλό» βάσει της πράσινης απόδοσης ως τότε.

Ο Καλάθης παρουσιάστηκε «αναγεννημένος» στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους και αφού οι άλλοι... δεν βλέπονταν επιθετικά, βγήκε μπροστά και πήρε πρωτοβουλίες. Με συνεχόμενους πόντους του, ο Παναθηναϊκός Superfoods διατηρούταν κοντά στο σκορ, μειώνοντας σε 43-40. Κάπου εκεί, όμως, ήρθε η απόλυτη καθίζηση για την ελληνική ομάδα, η οποία έμεινε χωρίς καλάθι για τα επόμενα έξι λεπτά(!) και παράλληλα είδε την Μπαρτσελόνα να σημειώνει 14 πόντους για να... τελειώσει τη δουλειά. Τα back to back τρίποντα από Ράις και Όλεσον (49-40) και τα τέσσερα φάουλ που φορτώθηκε ο μέχρι τότε διασωθείς Σίνγκλεντον, ήταν απλώς η αρχή για αυτό που ακολουθούσε. Ο Μπουρούσης ήταν «μαύρη τρύπα», ο Παππάς είχε ξεχαστεί στον πάγκο, δεν υπήρχε ούτε... ένας να βάλει την μπάλα στο καλάθι των Καταλανών (είτε από μακριά, είτε από κοντά), «βαρεθήκαμε» να μετράμε λάθη και την ίδια στιγμή ο Κλαβέρ προκαλούσε... παροξυσμό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για το 55-40. Δια χειρός Ρένφρο ολοκληρώθηκε το «μαρτύριο» του Εξάστερου στην τρίτη περίοδο, 57-40, ο οποίος ήταν σα να 'χε πάει ήδη στα αποδυτήρια για ντουζ, αφού πέραν της αστοχίας, δεν έδειχνε να έχει και πλάνο να... αποφύγει το «πνίξιμο» από την αμυντική τακτική της Μπάρτσα.

Όσο κι αν θεωρητικά υπήρχε χρόνος για την ανατροπή, κάτι τέτοιο ΔΕΝ γινόταν να το κάνει απόψε ο τραγικός Παναθηναϊκός... Μπορεί προς στιγμήν να «λύθηκαν» επιθετικά οι πράσινοι, όμως παράλληλα πίσω... έμπαζαν, με την Μπαρτσελόνα να κάνει διαχείριση της διαφοράς που είχε αποκτήσει (63-48 στο 27'). Μετά από πολύ ώρα και λόγω του ότι οι γηπεδούχοι φυσιολογικά είχαν χαλαρώσει, η ελληνική ομάδα έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα με τρίποντο (είδηση!) του Φελντέιν για το 66-57, στο 1:48' πριν τη λήξη. Ακόμα και να περιορίσει το εύρος μίας βαριάς ήττας έμοιαζε... αφύσικο με βάση την αποψινή εικόνα των πρασίνων. Κάπως έτσι, μέσα στα λάθη και την αστοχία που... γιγαντωνόταν, ήρθε ο εξαιρετικός Βεζένκοφ να βάλει την υπογραφή του και να διαμορφώσει το τελικό 72-57, σκορ που αποτυπώνει πλήρως το πώς έπαιξε στην Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός Superfoods...

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-31, 57-40, 72-57

Μπαρτσελόνα (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ράις 10 (2), Χολμς, Ντόελμαν, Ντόρσεϊ 4, Κλαβέρ 7 (1), Βεζένκοφ 12 (2), Όλεσον 6 (2), Κόπονεν 5 (1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6 (2), Τόμιτς 16

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 13 (3), Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (1)

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x