Euroleague

«Για αυτό αποχωρεί από την Euroleague ο Παναθηναϊκός»

Θέμα και στην Ισπανία έγινε η διαμάχη ανάμεσα στην Euroleague και τον Παναθηναϊκό Superfoods, με ρεπορτάζ της «Libertad Digital» να επικαλείται πηγές εντός του «τριφυλλιού» για την πληροφόρησή της.

Τους λόγους για τους οποίους έχει προκύψει η διαμάχη της Euroleague με τον Παναθηναϊκό Superfoods προσπαθεί να αναλύσει μέσω ρεπορτάζ της η «Libertad Digital» και πώς αυτή η κόντρα έχει φέρει ουσιαστικά το «τριφύλλι» προ της οικειοθελούς εξόδου του από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Σύμφωνα με όσα έμαθε η Libertad Digital από πηγές πολύ κοντά στη διοίκηση της ομάδας, η μεγάλη καταγγελία των Ελλήνων σχετικά με τη διοίκηση της Euroleague έχει να κάνει με την διαχείριση σε οικονομικό και αθλητικό τομέα. Ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως υπάρχει έλλειψη οικονομικής διαφάνειας και απόκρυψη πληροφοριών, αλλά και ζήτημα με την διαιτησία της διοργάνωσης, κάτι που έχει εκφραστεί μέσω καταγγελιών από διαφορετικές ομάδες και προπονητές.

Το τελεσίγραφο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το οποίο αναφέρει την διάθεση εγκατάλειψης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για το Basketball Champions League δημιουργεί τις συνθήκες για ένα γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για την σταθερότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη, δεδομένου και του σχίσματος ανάμεσα σε Euroleague και FIBA»
, αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο μάλιστα επικαλείται πηγές εντός ομάδας.

Έπειτα, στο ρεπορτάζ συνεχίζεται η ανάλυση του ζητήματος που έχει προκύψει, υπογραμμίζοντας ότι οι «πράσινοι» δεν μπλοφάρουν αναφορικά με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση:

«Γνώστες του χώρου βεβαιώνουν πως ο Παναθηναϊκός δεν μπλοφάρει σχετικά με την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Η διοίκηση της ομάδας είναι διατεθειμένη να τεντώσει το σκοινί, κάτι που μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να ανοίξει την πόρτα της αποχώρησης και για άλλους συλλόγους. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα διστάσει να φτάσει στα άκρα. Η Euroleague εν όψει αναζήτησης χορηγών, χρειάζεται να έχει εξαιρετικά brand name, κάτι που θα καταστεί ανέφικτο αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν φωνές ενάντια στη διαιτησία, αν το οικονομικό κομμάτι παραμείνει στα σκοτάδια και αν μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό Superfoods βγει από τη διοργάνωση».

Είναι προφανές πως η διαμάχη ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods και την Euroleauge έχει δημιουργήσει... τριγμούς και έχει προκαλέσει την εντύπωση των ΜΜΕ της Ευρώπης, με τους Ισπανούς να δίνουν μεγάλη βάση σε όσα προσάπτουν οι «πράσινοι» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και την Libertad Digital να καταλήγει λέγοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πόλεμος των Ελλήνων με τον Τζόρντι Μπερτομέου έχει μόλις αρχίσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x