Ελλάδα

Για το αήττητο στο Τελ Αβίβ η Εθνική

Έτοιμη για το 5/5 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 η Εθνική.

Με στόχο την Πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε (19:40, ΕΡΤ) το Ισραήλ στο «Γιαντ Ελιάου» του Τελ Αβίβ.

Η «επίσημη αγαπημένη» έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση (όπου θα αντιμετωπίσει Σερβία, Γερμανία και πιθανότατα Γεωργία, με τρεις ομάδες από τις έξι να περνούν στην επόμενη φάση), ωστόσο επειδή μεταφέρονται όλα τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης εκεί, θέλει να κερδίσει το Ισραήλ, αλλά και την Εσθονία την προσεχή Δευτέρα (19:00).

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού και ο Γιάννης Μπουρούσης ενσωματώθηκε χθες στην αποστολή στο Ισραήλ. Παρότι δεν θα έχει ξανά τους ΝΒΑερ ή παίκτες ομάδων Ευρωλίγκας πλην των Μάντζαρη, Θ. Αντετοκούνμπο και Μήτογλου, ξέρει πως μπορεί να στηριχτεί στον κορμό που τα έχει καταφέρει ως τώρα περίφημα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τους Σαλούστρο και Χρυσικόπουλο. Απουσίες θα έχει και το Ισραήλ, αφού ο Άλεξ Τάιους «τελείωσε» από την ομάδα και τη θέση του ως… ξένος παίρνει ο Ρίτσαρντ Χάουελ.

Η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει 82-61 το πρώτο ματς, που είχε γίνει στο Ηράκλειο. Το Ισραήλ, που έχει ρεκόρ 2-2, κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό αν ηττηθεί, μιας και τη Δευτέρα κοντράρεται με τη Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας. Στο άλλο ματς του ομίλου, την Παρασκευή (21:30) παίζουν Μεγάλη Βρετανία-Εσθονία, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το 2/2 για να προκριθούν και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν τη νίκη στη Γλασκώβη για να… ηρεμήσουν.

Να συνεχιστεί το σερί…

Ελλάδα και Ισραήλ έχουν τεθεί αντιμέτωπες 50 φορές με την «επίσημη αγαπημένη» να έχει 29 νίκες. Μάλιστα, η Εθνική έχει κερδίσει τα έντεκα τελευταία ματς των δύο ομάδων. Επίσης είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες είναι αντιμέτωπες σε διπλά ματς προκριματικής φάσης μεγάλης διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν στο δρόμο για το Ευρωμπάσκετ του 1997, όταν η ελληνική ομάδα είχε νικήσει 75-73 στο ΟΑΚΑ και 86-84 στο «Γιάντ Ελιάου». Η δεύτερη ήταν στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2003, όταν και πάλι η Εθνική είχε κάνει το 2/2, 74-73 στο Τελ Αβίβ και 85-61 στο κλειστό του Περιστερίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x