Ελλάδα

Γιάνκοβιτς: «Μας μένουν τα φοβερά ματς και η ατμόσφαιρα»

Στα τέσσερα φοβερά ματς και στην εκπληκτική ατμόσφαιρα σε όλα τα ματς αναφέρθηκε ο Βλάνταν Γιάνκοβιτς μετά τη λήξη του τέταρτου τελικού της Basket League που έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής φόργουορντ τόνισε πως είναι διαφορετικό συναίσθημα να μην μπορείς να βοηθήσεις από τον πάγκο και πως ο αγώνας κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες. Θεωρεί πως στο δεύτερο ματς κρίθηκε η σειρά και «υποκλίθηκε» σε Διαμαντίδη και κόσμο.

Αναλυτικά: «Είναι αλλιώς να το ζεις από τον πάγκο και αλλιώς στον αγωνιστικό χώρο. Το πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως δείχνουν και τα σκορ των αγώνων. Αυτό που μας μένει είναι ότι παίχτηκε πολύ ωραίο μπάσκετ, χωρίς βία στα γήπεδα. Βελτιώσαμε την εικόνα μας ως χώρα. Κρίθηκε σε μεγάλα σουτ ο τίτλος.

Δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας και νομίζω πως το δεύτερο παιχνίδι έκρινε τη σειρά. Έχω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ που έζησα από κοντά έναν τέτοιο αθλητή. Τόσο εγώ, όσο και οι άλλες γενιές, έχουν να μάθουν πάρα πολλά από τον Διαμαντίδη.

Ο κόσμος μας ώθησε στη νίκη και όλοι σχεδόν ανατριχιάσαμε πριν το ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μακάρι κάθε χρόνο να υπάρχει αυτό το σασπένς.

Όλοι το ζουν διαφορετικά. Ο Διαμαντίδης έχει πολλά ακόμα μέσα του να δώσει. Είναι ένας αθλητής πρότυπο, δεν έχω λόγια να τον περιγράψω. Το κενό που θα αφήσει θα είναι τεράστιο. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει μία ελπίδα πως θα συνεχίσει. Είναι καταπληκτική η καριέρα του. Ένα ντοκιμαντέρ θα ήταν ευκαιρία για πολλούς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x