Ελλάδα

Γιαννάκης: «Ελπίζω ότι θα έχουμε τη βοήθεια που θέλουμε»

Την ανάγκη και την αισιοδοξία του για μεταγραφική ενίσχυση του Άρη εξέφρασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods. Τι είπε για τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Την άποψη ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods «διαβάζεται» από δύο πλευρές εξέφρασε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο προπονητής του Άρη μίλησε για την ήττα, αλλά και κάποιες συνεργασίες που έβγαλαν οι παίκτες του και οι οποίες τον ικανοποίησαν. Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες για την ομάδα.

Στην αρχική του τοποθέτηση, δήλωσε:

«Ξέραμε ότι θα παίζαμε με μια ομάδα που στοχεύει στο Final 4 της EuroLeague και ότι προερχόταν από μια ήττα που την έχει πειράξει. Αυτό ήταν κακό για μας, γιατί ήρθαν πολύ συγκεντρωμένοι. Εμείς είχαμε μια νευρικότητα κι αυτό φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο όπου κάναμε έξι λάθη κι έτσι χάσαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα πλεονέκτημα.

Μπορώ να πω ότι το παιχνίδι διαβάζετε από δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά χάσαμε από τον Παναθηναϊκό αλλά από την άλλη είχαμε στιγμές όπου είχαμε καλές συνεργασίες σαν ομάδα. Όταν απέναντι σε αυτές τις ομάδες κάνεις λάθος θα σε τιμωρήσουν. Το ποσοστό που είχε ο Παναθηναϊκός στα τρίποντα μετά και το τρίτο δεκάλεπτο είναι δύσκολο να το έχει μια ομάδα. Αυτό το παιχνίδι μας δίνει να καταλάβουμε ότι έχουμε στοιχεία για να δυσκολέψουμε παίκτες αυτής της ποιότητας και ότι αν βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας και την εξυπνάδα μας μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Αναφερόμενος στον Λευτέρη Μποχωρίδη, τόνισε: «Πιστεύουμε στον Λευτέρη από το καλοκαίρι τον θέλαμε, αλλά τότε ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον κρατήσει. Πιστεύουμε στις ικανότητές του και παρότι δεν έχει πολλές ημέρες, δείχνει στοιχεία που μπορούν να τον εξελίξουν σε ιδιαίτερο παίκτη για το ελληνικό μπάσκετ, απλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας, ανέφερε: «Λείπουν παιδιά. Δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό. Προσπαθούμε. Είναι κάτι που μόνο ανακοινώνεται. Θα μπορούσαμε να είχαμε λίγη βοήθεια. Έφυγαν τρεις και ήρθε μόνο ένας. Δεν μπορώ να πω για θέσεις γιατί δεν θέλω να προκαταβάλλω. Έχουμε 12 παιδιά που προσπαθούν να βελτιωθούν. Πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε βελτίωση. Θα χρειαστούμε βοήθεια, ελπίζω ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση θα την έχουμε.

Το μπάσκετ είναι μια διαρκής λειτουργία που μπορεί να έχει μια ομάδα. Βλέπεις πώς βαδίζεις, τι έχεις και δεν έχεις και κάνεις κινήσεις που θα βοηθήσουν το επίπεδο και την υγεία της ομάδας. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε δημοσίως, είναι εσωτερικό θέμα. Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Νομίζω ότι κάνουμε βήματα, αν τώρα συνδυαστεί και με μείωση του μπάτζετ θα δούμε. Κι έχει αξία αυτό που θα κάνουμε να έχει και μέλλον, να έχει και επόμενη μέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x