Ευρώπη

Γιαννάκης: «Να είμαστε δυνατοί πνευματικά»

Στο μυαλό που θα πρέπει να επιδείξουν οι παίκτες του Άρη στάθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη Media Day του Άρη για την αναμέτρηση κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

Ο «δράκος» τόνισε πως η πολωνική ομάδα είναι ίδια τα δύο τελευταία χρόνια σε ρόστερ και τεχνικό τιμ και χαρακτήρισε φυσιολογικά για την εποχή τα «σκαμπανεβάσματα» της ομάδας. Θεωρεί πως η νευρικότητα οφείλεται στο γεγονός πως είναι νέα ομάδα και οι περισσότεροι παίκτες ενσωματώθηκαν αργά και ζήτησε πίεση στην άμυνα και ταχύτητα στο ματς της Τετάρτης, όπως και να αποφύγουν τα λάθη.

Αναλυτικά: «Αύριο ξεκινάει το Champions League. Είναι ένα πολύ δύσκολο τουρνουά. Αύριο παίζουμε με τη Ζιελόνα Γκόρα. Μια ομάδα με προπονητή και παίκτες ίδιους τις τελευταίες δύο σεζόν. Τα παιδιά προσπαθούν στην προπόνηση και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από ότι την Κυριακή. Αν δυναμώσουμε λίγο πνευματικά, θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Είναι φυσιολογικά τα "σκαμπανεβάσματα". Οι Σέρβοι είναι δύο έμπειροι και έξυπνοι παίκτες. Είναι δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται επιμονή, υπομονή και ηρεμία σε δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού, κάτι που δεν είδαμε τελευταία. Ο Πέτγουεϊ και ο Μοράντ κάνουν συντηρητική προπόνηση και θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν, έστω και λίγο.

Κάθε μέρα γίνονται και καλύτεροι. Τρεις παίκτες βασικοί ήρθαν την τελευταία στιγμή. Είναι φυσιολογικό να έχουμε αυτή τη νευρικότητα, αλλά αυτό μας κάνει καλό και η χρονιά είναι μεγάλη. Σημασία έχει το ποιος θα αντέξει. Ο Άρης έχει φίλαθλους που έχουν απαιτήσεις και θέλουμε να δείξουμε καλή εικόνα την κατάλληλη εποχή.

Ξέρουμε ότι η Ζιελόνα Γκόρα θα θέλει να ελέγξει το ρυθμό με τους έμπειρους γκαρντ της. Εμείς θέλουμε να πιέσουμε στην άμυνα, να βάλουμε ταχύτητα στο παιχνίδι, αλλά συγχρόνως να έχουμε υπομονή και επιμονή και να μην κάνουμε πολλά λάθη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x