Euroleague

Γιώργος Λημνιάτης στον ΣΠΟΡ FM: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων»

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το σεβασμό όλων των φιλάθλων, ανεξάρτητα από τις οπαδικές τους προτιμήσεις, υποστήριξε ο Γιώργος Λημνιάτης στον ΣΠΟΡ FM.

Στο αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Τα Πάντα Όλα» των Μάκη Διόγου και Γιάννη Κυφωνίδη φιλοξενήθηκε ο βοηθός προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Γιώργος Λημνιάτης.

Ο νεαρός προπονητής υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός με τις εμφανίσεις του έχει κερδίσει το σεβασμό όλων των φιλάθλων, ανεξάρτητα από τις οπαδικές τους προτιμήσεις, ενώ σχετικά με τη χθεσινή επικράτηση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στάθηκε στην αμυντική προσήλωση των «ερυθρολεύκων» αλλά και την ευστοχία στα σουτ από την περιφέρεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο που κατά την γνώμη του αναμένεται να κριθεί ο τελικός με την Φενέρμπαχτσε τονίζοντας πως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πρέπει να εστιάσουν αρκετά στο ποστ παιχνίδι.

Τέλος, σχολίασε την αμυντική τακτική που ακολούθησε ο Δημήτρης Ιτούδης αλλά και το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τους διαιτητές του μεγάλου τελικού το ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Για την χθεσινή νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Πέρα από τις οπαδικές προτιμήσεις αυτή η ομάδα έχει το σεβασμό όλων των φιλάθλων».

Για το που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι:
«Υπάρχουν πολλά κλειδιά όμως τρία πράγματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ήταν πολύ άστοχος, βρήκε την ευστοχία του στα σουτ τριών πόντων. Και σε τέτοια παιχνίδια αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και τα σουτ δεν τα έβαλε ο Σπανούλης, τα έβαλε ο Μάντζαρης ο Παπανικολάου και ο Αγραβάνης. Δυσκολευόταν να φτάσει κοντά στο καλάθι και η ευστοχία ήταν σημαντική. Όσο καταφέρνει να μείνει κοντά στο σκορ, ο Ολυμπιακός μεγαλώνει όταν πλησιάζουμε στο τέλος τους ματς. Πολύ σημαντικά είναι τα 19 επιθετικά ριμπάουντ που σημαίνουν περισσότερες κατοχές και αυξημένες πιθανότητες να κερδίσεις το παιχνίδι».

Για το ρόλο που έπαιξε η άμυνα στη χθεσινή νίκη:
«Η επιτυχία έχει να κάνει με την αμυντική προσήλωση της ομάδας. Κατάφερε να μειώσει τις ασίστ της ΤΣΣΚΑ στο 1/3. Ο Τεόντοσιτς έκανε μόλις μία ασίστ. Παρ’ ότι δέχθηκε πολλούς πόντους από την περιφέρεια, μπλόκαρε την δημιουργία των Ρώσων».

Για το αν μπορούσε ο Δημήτρης Ιτούδης να ακολουθήσει διαφορετική τακτική:
«Διαφωνώ με την άποψη πως επειδή έδωσε ελεύθερα σουτ σε παίκτες όπως ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης τους αύξησε την αυτοπεποίθηση των υπολοίπων. Όταν π.χ. μια ομάδα θα παίξει με τον Ολυμπιακό θα κοιτάξει να περιορίσει τον Σπανούλη. Και αυτό το κατάφερε. Κάθε ομάδα προετοιμάζεται με μια λογική. Κοιτάς να περιορίσεις του πιο επικίνδυνους παίκτες και να δώσεις τα σουτ στους λιγότερο άστοχους. Επίσης ο Ολυμπιακός έβαλε και αρκετά δύσκολα σουτ. Υπήρχε η κατεύθυνση να περιοριστούν κάποιοι παίκτες και να δοθούν τα σουτ σε άλλους όμως μετράει και η μέρα και το πόσο εύστοχος θα είναι ο κάθε παίκτης. Το τρίποντο του Αγραβάνη πριν το τέλος του ημιχρόνου άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας και έδωσε πολύ μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Είναι πολύ μεγάλα σουτ».

Για το που θα κριθεί ο τελικός:
«Είναι μια ομάδα φορμαρισμένη που παίζει στην έδρα της. Το έργο του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο όμως μιλάμε για ένα παιχνίδι. Αν πρέπει να δώσουμε ένα τίτλο στον Ολυμπιακό θα ξεκινήσουμε να μιλάμε για το πώς αμύνεται. Αυτά είναι τα… λεφτά στην τράπεζα. Πρέπει να περιορίσει παίκτες με μεγάλο ταλέντο. Είναι ο Μπογκντάνοβιτς, ο Γιούντο. Πλέον έχει βελτιωθεί πολύ και ο Κάλινιτς ως σουτέρ. Σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση, η Φενέρ είναι μια ομάδα που χρησιμοποιεί πολύ τις αλλαγές. Ο Γιούντο και ο Βέσελι μπορούν να μαρκάρουν τους κοντούς παίκτες. Οπότε θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό να βρει ρήγματα. Θα πρέπει να αναζητήσει πολύ το ποστ παιχνίδι. Με τον Παπαπέτρου, με τον Πρίντεζη, με τον Μιλουτίνοφ. Θα πρέπει να υπάρξει πολύ καλή κυκλοφορία και σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικό το ποσοστό από τα σουτ στην περιφέρεια. Και βέβαια αν μπορεί ο Ολυμπιακός να ελέγξει και τα ριμπάουντ, τα οποία θα είναι πολύ πιο δύσκολα από χθες».

Για την εξέδρα και αν θα επηρεάσει τα σφυρίγματα της διαιτησίας:
«Η Turkish Airlines είναι πολλά χρόνια χορηγός και όμως καμία τουρκική ομάδα δεν έχει κερδίσει Ευρωλίγκα. Η διαιτησία με την ΤΣΣΚΑ κινήθηκε στα όρια. Σίγουρα η διαιτησία παίζει σημαντικό ρόλο και στέκεται στο πλευρό του ισχυρού. Βλέπω λογικό να παίξουν οι διαιτητές υπέρ της Φενέρ. Και εμείς το ίδιο θα θέλαμε ως Έλληνες. Δεν πιστεύω όμως ότι μπορεί να επηρεαστεί το αποτέλεσμα ενός τελικού από τη διαιτησία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x