Euroleague

Γκριν χωρίς Σπανούλη > Γκριν με Σπανούλη

Ο Έρικ Γκριν διαπρέπει όταν λείπει ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά όχι και αρχηγού παρόντος. Η απόδοσή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι ήταν μια ακόμη απόδειξη. Το sportfm.gr έχει τους αριθμούς.

Άλλος άνθρωπος είναι ο Έρικ Γκριν όταν απουσιάζει ο Βασίλης Σπανούλης. Εκμεταλλευόμενος τον αισθητά μεγαλύτερο χρόνο που βρίσκεται στο παρκέ, αλλά και παίζοντας απελευθερωμένος από το άγχος να αποδείξει σε λίγο χρόνο την αξία του και από το φόβο να αντικατασταθεί, ο Αμερικανός γκαρντ εμφανίζεται πολύ καλύτερος. Η χθεσινή του εμφάνιση στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ήταν μία ακόμη απόδειξη.

Οι αριθμοί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λένε ποτέ ψέματα. Στα 20 παιχνίδια της Ευρωλίγκας στα οποία ο Έρικ Γκριν έχει κληθεί να συνυπάρξει με τον αρχηγό της ομάδας, μετρά 9 πόντους (42,8% στα δίποντα, 41,6% στα τρίποντα, 76,7% στις βολές), 1,9 ριμπάουντ, 0,65 ασίστ, 0,75 κλεψίματα και 0,85 λάθη σε 19:18 ανά αγώνα.

Στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί χωρίς τον Σπανούλη, με Μπαρτσελόνα, Ούνιξ, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι, όλα εκτός έδρας (!), οι αριθμοί του 25χρονου άσου είναι εντυπωσιακά αυξημένοι. Πετυχαίνει 7,5 πόντους περισσότερους και με καλύτερα ποσοστά, προσφέρει περισσότερα στους άλλους τομείς του παιχνιδιού και κάνει ελαφρώς περισσότερα λάθη, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό όταν αγωνίζεται σχεδόν δέκα λεπτά παραπάνω ανά αγώνα. Συγκεκριμένα, αρχηγού απόντος ο Γκριν έχει 16,5 πόντους (64,5% στα δίποντα, 43,7% στα τρίποντα, 100% βολές), 2,25 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθη και 0,25 τάπες σε 29:11 ανά αγώνα.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x