Ευρώπη

Γλίτωσαν το κάζο Ρεάλ και Βαλένθια

Ρεάλ και Βαλένθια τα χρειάστηκαν απέναντι σε Μούρθια και Μάλαγα που τις απείλησαν ευθέως με break, αλλά έκαναν το 1-0 στον πρώτο γύρο των ισπανικών playoffs.

Έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία αλλά και άγχος, η έδρα «μίλησε», αφού μετά τη Λαμποράλ ήταν η σειρά για Ρεάλ και Βαλένθια να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να περάσουν στα ημιτελικά των playoffs της ACB.

Η «βασίλισσα» επιβλήθηκε 107-103 της πολύ μαχητικής Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη, που ήταν μέσα στο ματς μέχρι τέλους. Ο Σέρχιο Γιουλ με 26 πόντους, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 22 (και 10 ασίστ) και ο Τζέισι Κάρολ με 20 έκαναν τη διαφορά για τους πρωταθλητές που δεν έπεισαν με την εικόνα τους. Ο Χοσέ Άνχελ Αντέλο με 27 (5/6 τρίποντα) και ο Φακούντο Καμπάτσο, που ανήκει στη Ρεάλ, με 25 πόντους και 9 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των ηττημένων.

Η Βαλένθια αν και βρέθηκε να χάνει στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου από τη Μάλαγα κατάφερε να επικρατήσει 79-75. Απρόσμενος ήρωας για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζον Σούρνα με διαδοχικούς πόντους στο φινάλε και συνολικά 16. Ράφα Μαρτίνεθ με 13, Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 13 και Τζάστιν Χάμιλτον με 10 πόντους ακολούθησαν. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 22 πόντους διακρίθηκε από τους Ανδαλουσιάνους.

Τα δεύτερα ματς θα γίνουν την Κυριακή σε Μούρθια και Μάλαγα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x