Ελλάδα

Γλίτωσε μέγα κάζο ο Ολυμπιακός!

Ένας εντελώς ασόβαρος Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα στον Απόλλωνα να επιστρέψει από το -21, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε, καθώς -κυρίως- λόγω Σπανούλη επικράτησε 77-72 μέσα στην Πάτρα.

Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός στην Πάτρα!

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν δύο πρόσωπα στην Περιβόλα, όπου από το +21 του πρώτου ημιχρόνου, έβαλαν ξανά τον Απόλλωνα στο ματς στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά δεν το πλήρωσαν, επικρατώντας 77-72.

Καθοριστικός για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο ψύχραιμος στο τέλος Σπανούλης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 9 ασίστ, ενώ για άλλη μία φορά μεγάλο… αγκάθι ήταν οι βολές (18/33)! Από τους Πατρινούς, πολύ καλοί ήταν οι Ντίλαρντ και Μέιερ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Πλέον, με το ροζ φύλλο αυτό οι Πειραιώτες χρειάζονται τη νίκη με το Ρέθυμνο την τελευταία αγωνιστική ώστε να κλειδώσουν την πρωτιά στην κανονική περίοδο, εκτός κι αν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ.

Το ματς


Περίπου δύο λεπτά χρειάστηκαν για το πρώτο καλάθι του αγώνα και αυτό χάρη σε τρίποντο του Αγραβάνη (0-3). Από νωρίς, ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει το ρυθμό του και μάλιστα σουτάροντας με καλά ποσοστά από την περιφέρεια η διαφορά ξέφυγε σε διψήφιο αριθμό (7-17). Όμως, στα τελευταία τέσσερα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν με τους Πατρινούς να μειώνουν σε 13-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, χάρη στην εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός έτρεχε συνεχώς στο transition, βρίσκοντας εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να κάνει ένα 7-0 και να βρεθεί στο +13 (13-26). Ο Απόλλων έκανε το… λάθος να αντιδράσει και να μειώσει σε 17-28, με τον Όντομ να περνά στο παρκέ με αρκετή αυτοπεποίθηση και να σπρώχνει τους Πειραιώτες για ένα 10-0 που τους έφτασε στο +21 (17-38). Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε πιο ελεύθερο, με τις άμυνες εκατέρωθεν να ήταν κάπως χαλαρές και το σκορ να διαμορφώνεται στο 27-48.

Ο Ολυμπιακός ήταν σε άλλο… γήπεδο στα πρώτα έξι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ»! Οι παίκτες του Κώστα Μέξα ήταν κάτι παραπάνω από «καυτοί» έξω από τα 6,75μ., αφού οι «ερυθρόλευκοι» τους… κοιτούσαν στην άμυνα ενώ στην επίθεση έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, Έτσι, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 19-7(!), ρίχνοντας τη διαφορά στους οκτώ πόντους (47-55). Στα τελευταία λεπτά μπήκε ο Σπανούλης για να… συμμαζέψει τα πράγματα, αλλά είχε μόνο αντίκτυπο στην επίθεση και έτσι οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά στα ίδια επίπεδα, αφού οι Πατρινοί δεν τα παρατούσαν (55-64).

Οι… παθογένειες του Ολυμπιακού από το τρίτο δεκάλεπτο, δεν είχαν φύγει εντελώς ούτε στο ξεκίνημα του τέταρτου, αλλά η διαφορά διατηρούνταν στο ίδιο επίπεδο (59-70), αφού ο Απόλλων ήταν πιο άστοχος. Όμως, η «φρεσκάδα» και το καθαρό μυαλό εξακολουθούσε να λείπει από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αφού τα λάθη στην επίθεση δεν σταμάτησαν, με τον Ντίλαρντ από την άλλη να βάζει… φωτιά στο ματς με ένα δικό του προσωπικό σόου, μειώνοντας στους πέντε πόντους (65-70), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόνο με βολές και έτσι η ομάδα του Μέξα μείωσε ακόμη και στους τρεις πόντους (68-71) στα τρία λεπτά. Εκεί, «μίλησε» το άγχος και η πίεση στους Πατρινούς οι οποίοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στην ισοπαλία, αλλά από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν ψύχραιμος και έτσι πήρε τη νίκη με το τελικό 77-72.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 27-48, 55-64, 72-77

Απόλλων Πάτρας (Μέξας): Αργυρόπουλος 14 (2), Ντίλαρντ 16 (3), Μέιερ 15 (3), Γουντς 10, Πάλμπλαντ 5 (1), Τζαγουάρα, Λαμπρόπουλος 2, Σάντλερ 10 (2), Πελεκούδας, Νικολόπουλος.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοφ 1, Αγραβάνης 9 (3), Μάντζαρης 12 (1), Παπανικολάου 5 (1), Τζόνσον-Όντομ 13 (3), Χάντερ 9, Παπαπέτρου 3, Στρόμπερι 4, Γουόρικ 3, Χάκετ 3 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x