Euroleague

Γλίτωσε το… έμφραγμα και «βλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις!

Είδε τον χάρο με τα… μάτια της η Ζαλγκίρις. Με τον Τόμας να χάνει ελεύθερο τρίποντο στο φινάλε, οι Λιθουανοί γλίτωσαν την εντός έδρας ήττα από την Βαλένθια (86-82) και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Γλίτωσε το… έμφραγμα η Ζαλγκίρις!

Ο Τόμας έχασε ελεύθερο τρίποντο στο φινάλε και οι Λιθουανοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην Βαλένθια (86-82), ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 12-7 και πιάνοντας τον Παναθηναϊκό, που έχει λιγότερο ματς. Στο 6-13 έπεσαν οι Ισπανοί που έχουν χάσει το… τρένο και βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Απίθανος Κέβιν Πάνγκος, τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και 15 ασίστ, οι 10 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο! Μεγάλο παιχνίδι από τον Τουπάν με 18 πόντους, βοήθησαν και οι Μιλάκνις (12π.), Γιανκούνας (11π.), Γουάιτ (11π.), Ουλανόβας (10π.).

Εξαιρετικός ο Τόμας για την Βαλένθια με 19 πόντους, ωστόσο έχασε ελεύθερο τρίποντο στα δέκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με την ομάδα του να βρίσκεται στο -1 (83-82). Φοβερός και ο Πλάις με 20 πόντους, από κοντά ο Γκριν με 17 πόντους!

Με όπλο την άμυνά της και πλουραλισμό στην επίθεση, η Ζαλγκίρις έκανε ότι ήθελε την Βαλένθια στο ξεκίνημα τους ματς και βρέθηκε να προηγείται με 13-0 μετά το πέρας τεσσάρων λεπτών. Τόμας και Βαν Ρόσομ είχαν κάποιες εμπνεύσεις και προσπαθούσαν να μαζέψουν τη διαφορά, Γκριν και Πλάις μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα και οι Ισπανοί μάζεψαν κάπως την διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (26-19). Ο Μιλάκνις με πέντε διαδοχικούς πόντους ανέβασε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (32-21), με τον Τουπάν να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση. Ο Πάνγκος ήταν σε μεγάλο βράδυ, τάιζε τους συμπαίκτες του και έκλεισε το ημίχρονο με δέκα ασίστ, με την Ζαλγκίρις να έχει πάρει αέρα 16 πόντων (47-31).

Το τρίτο δεκάλεπτο πήγαινε στο ξεκίνημα του όπως και το δεύτερο. Η Ζαλγκίρις διατηρούσε μια διαφορά άνω των 14 πόντων αλλά μετά το 25:00 οι Ισπανοί έβγαλαν αντίδραση. Με ένα τρελό επιμέρους σκορ 17-7, εξαιρετική άμυνα και τους Γκριν-Τόμας να σκοράρουν το ένα καλάθι μετά το άλλο, η Βαλένθια έκλεισε την περίοδο στο -6 (63-57), δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Ο Γκριν στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου έριξε την διαφορά στους τρεις, με την διαφορά να… ανεβοκατεβαίνει στους τρεις και τους πέντε πόντους.

Μάλιστα, πέντε λεπτά πριν το φινάλε η Βαλένθια πήρε για πρώτη φορά «κεφάλι» στο ματς (70-71), με το προβάδισμα από εκεί και πέρα να εναλλάσσεται συνεχώς. Ο Τόμας με τρίποντο στα 43 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έριξε τη διαφορά στον πόντο αλλά ο ίδιος παίκτης έχασε ελεύθερο τρίποντο στα δέκα δευτερόλεπτα από το τέλος, με τον Ουλανόβας να διαμορφώνει με βολές το τελικό σκορ (86-82).

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 47-31, 63-57, 86-82.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x