Euroleague

Γλίτωσε το... κάζο και 2-0 η ΤΣΣΚΑ

Για ακόμα μια φορά έπαιξε με τη... φωτιά η ΤΣΣΚΑ με την Μπασκόνια, αλλά δεν το πλήρωσε. Με δύο βολές του Χάινς ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη, οι Ρώσοι πήραν τη νίκη (84-82) και έκαναν το 2-0.

Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και στο δεύτερο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε αυτοκτονικές τάσεις κόντρα στην Μπασκόνια, φλέρταρε έντονα με το κάζο, πετώντας στα... σκουπίδια τη διψήφια διαφορά που είχε με την έναρξη της δ' περιόδου (69-58), ωστόσο η κατάληξη ήταν ίδια.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το 2-0 με 84-82 στη σειρά κόντρα στους Βάσκους και πλέον χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης για το Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής για τους Ρώσους ήταν ο Κάιλ Χάινς που με δύο ελεύθερες βολές ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης από το φάουλ του Λαπροβίτολα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η Μπασκόνια με αυτόν τον τρόπο έχασε την ευκαιρία της για το break, με τον Μπομπουά να φέρνει το παιχνίδι στην ισοπαλία (82-82) με τρίποντο του Μπομπουά, 11'' πριν από τη λήξη.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια πολύ συχνά και τελικά την ΤΣΣΚΑ να αυξάνει τη διαφορά της στο +5 (40-35), με τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό να παίρνουν ρόλο στο ματς δημιουργικά και εκτελεστικά.

Στην γ' περίοδο η ΤΣΣΚΑ έπιασε για πρώτη φορά στο ματς το γνωστό της ρυθμό που επιβάλλει στα εντός Μόσχας παιχνίδια και με τον Τεόντοσιτς να παίρνει... φωτιά, αφού σκόραρε 13 πόντους σε 4(!) λεπτά, η ομάδα του Ιτούδη πήρε αέρα 17 πόντων (64-47) στο 28'. Τελικά, η Μπασκόνια εξαπέλυσε την τελευταία της αντεπίθεση, γνωρίζοντας ότι το 2-0 είναι σχεδόν απίθανο να ανατραπεί.

Με συνεχόμενα τρίποντα των Μπομπουά, Μπάντινγκερ και Χάνγκα η Μπασκόνια ξαναμπήκε στο ματς και όταν στην εξίσωση μπήκε και ο Λάρκιν, η διαφορά έφτασε στο -4 (77-73). Ο Φόιγκτμαν με φόλοου μείωσε στον έναν πόντο (80-79) για να απαντήσει με λέι-απ ο Τζάκσον (82-79) στα 13''.

Στην επόμενη φάση και έπειτα από τάιμ-άουτ του Σίτο Αλόνσο, ο Μπομπουά με τρίποντο ισοφάρισε (82-82) 11'' πριν από τη λήξη και ο Τεόντοσιτς ανέλαβε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης. Ο Σέρβος αστόχησε, ο Χάινς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ από τον Λαπροβίτολα και με 2/2 ο Αμερικανός διαμόρφωσε το τελικό 84-82 και το 2-0 στη σειρά.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x