Ελλάδα

Ουίνστον: «Είναι όλα τέλεια…»

Από την Γκραν Κανάρια στον Πανιώνιο και από εκεί στον Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Κένεντι Ουίνστον, ο οποίος παρά την «ατυχία» που είχε, να μην γίνει επιλογή σε κάποιο νούμερο του ντραφτ, μάλλον τα κατάφερε αρκετά καλά στη συνέχεια Ο Αμερικανός, ταίριαξε «γάντι» στην ομάδα και τα θέλω του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με αποτέλεσμα να αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» στη «μηχανή» των «πρασίνων». Ο 23χρονος άσος μιλώντας στην «SportDay», τόνισε πως είναι εντυπωσιασμένος από την συνεργασία του με τον «Ζοτς», έβγαλε το «καπέλο» στους συμπαίκτες του, καταλήγοντας πως στο «τριφύλλι» είναι όλα «Τέλεια. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Νιώθω ότι εγώ προσωπικά έχω βελτιωθεί αρκετά αυτό το διάστημα και έχω προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας».

Από την Γκραν Κανάρια στον Πανιώνιο και από εκεί στον Πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Κένεντι Ουίνστον, ο οποίος παρά την «ατυχία» που είχε, να μην γίνει επιλογή σε κάποιο νούμερο του ντραφτ, μάλλον τα κατάφερε αρκετά καλά στη συνέχεια Ο Αμερικανός, ταίριαξε «γάντι» στην ομάδα και τα θέλω του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με αποτέλεσμα να αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» στη «μηχανή» των «πρασίνων». Ο 23χρονος άσος μιλώντας στην «SportDay», τόνισε πως είναι εντυπωσιασμένος από την συνεργασία του με τον «Ζοτς», έβγαλε το «καπέλο» στους συμπαίκτες του, καταλήγοντας πως στο «τριφύλλι» είναι όλα «Τέλεια. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Νιώθω ότι εγώ προσωπικά έχω βελτιωθεί αρκετά αυτό το διάστημα και έχω προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας».

Aναλυτικά:

• Πώς θα χαρακτήριζες με μια φράση τη μέχρι στιγμής πορεία σου στον Παναθηναϊκό;

«Τέλεια. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Νιώθω ότι εγώ προσωπικά έχω βελτιωθεί αρκετά αυτό το διάστημα και έχω προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας».

• Πόσο σε βοήθησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να γίνεις μέλος της ομάδας;

«Με εμπιστεύτηκε και με έκανε να νιώσω άνετα. Μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω κάποια πράγματα και να βοηθήσω την ομάδα μου. Κάνει σπουδαία δουλειά στον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς».

• Ποιο είναι το στοιχείο αυτό που θαυμάζεις στον τρόπο που σας μεταφέρει τις γνώσεις του για το μπάσκετ;

«Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Ξέρει πάρα πολλά για το μπάσκετ και ο τρόπος που μας τα μεταφέρει μας κάνει να μαθαίνουμε κάθε μέρα νέα πράγματα. Αν κάνεις κάποιο λάθος στο παιχνίδι, σε παρατηρεί και έτσι δεν το κάνεις στον επόμενο αγώνα. Είναι σαν δάσκαλος και διαχειρίζεται το κάθε ματς πανέξυπνα».

• Ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι επιλογής στον ΠΑΟ; Ηταν και η παρουσία του Ομπράντοβιτς ένας από αυτούς;

«Χωρίς αμφιβολία. Εκπληρώθηκαν όλα όσα περίμενα. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια σπουδαία ομάδα. Άλλωστε κατέκτησε τα πάντα την προηγούμενη χρονιά. Σίγουρα ήταν και η παρουσία τού Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα όταν έγινε η πρόταση».

• Την εκτίμηση που έτρεφε για το πρόσωπό σου ο Λούκα Παβίσεβιτς, τη μετέφερε στον Ζοτς. Η βοήθειά του ήταν καθοριστική; Εχεις ακόμα επικοινωνία μαζί του;

«Ο κόουτς Παβίσεβιτς είναι πολύ καλός προπονητής. Έχει παρόμοια φιλοσοφία με τον Ομπράντοβιτς. Με βοήθησε αρκετά».

• Η Ντιναμό το καλοκαίρι σού είχε κάνει μεγαλύτερη προσφορά. Τα χρήματα παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο στις επιλογές της καριέρας σου;

«Σε αυτήν τη φάση της καριέρας μου σίγουρα και τα χρήματα είναι σημαντικά, αλλά πιστεύω ότι αγωνιστικά ήταν καλύτερη επιλογή να πάω Παναθηναϊκό. Ήθελα να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Να κάνω το βήμα για να πάω πιο πάνω: στο NBA».

• Θα επιστρέψεις;

«Σίγουρα θέλω να παίξω εκεί. Και η κατάσταση που βιώνω στον Παναθηναϊκό θα με βοηθήσει να τα καταφέρω».

• Το «ναι» στην Γκραν Κανάρια ήταν εύκολη υπόθεση;

«Για μένα δεν ήταν λάθος η απόφασή μου να δηλώσω συμμετοχή στο ντραφτ. Bέβαια αν γύριζα τον χρόνο πίσω, γνωρίζοντας όσα ξέρω τώρα, θα καθόμουν άλλον ένα χρόνο στο κολέγιο. Με πλήγωσε ωστόσο, που δεν με επέλεξαν. Απογοητεύτηκα πολύ και πήγα στην Ισπανία, γιατί δεν ήθελα να παίξω στο NBDL. Δεν το έκανα για τα λεφτά. Ήθελα να πάω στην Ευρώπη. Ηταν καλή εμπειρία και πέρασα υπέροχα. Υπήρχε δυνατός ανταγωνισμός. Είχα ευκαιρία να παίξω και στα πλέι οφ».

• Και ο Πανιώνιος πώς μπήκε στη ζωή σου;

«Ήμουν τυχερός σε αυτή την περίπτωση. Είχα στα χέρια μου σε εκείνο το σημείο δύο προτάσεις. Από τον Πανιώνιο και από την Κάπο Ντι Ορλάντο, η οποία μάλιστα μου έδινε περισσότερα χρήματα. Επέλεξα όμως τον Πανιώνιο, επειδή ήθελα να παίζω δύο φορές την εβδομάδα. Και στο εγχώριο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Μου άρεσε επίσης η φιλοσοφία του προπονητή, αλλά και η Αθήνα που είναι μεγάλη πόλη. Μου είπαν ότι θα ήταν ένα καλό βήμα για την καριέρα μου. Ο Πανιώνιος είναι μια μεγάλη οργανωμένη ομάδα που όλα λειτουργούν επαγγελματικά».

• Έπειτα ήρθε ο ΠΑΟ. Θες να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Μπατίστ και να... ρίξεις άγκυρα;

«Θα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι ακόμα νωρίς βέβαια να μιλάμε για κάτι τέτοιο».

• Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μάλλον έχεις ξεπεράσει τη μη επιλογή σου στο ντραφτ.

«Βέβαια, δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος».

• Οι σύγχρονοι παίκτες του NBA έχουν επιθετικά προσόντα, αλλά υστερούν σε τακτική παιδεία σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Κοστίζει αυτό σε κάποιο Αμερικανό που θέλει να αγωνιστεί στην Ευρώπη;

«Έχουν περισσότερη εμπειρία και δουλεύουνε σκληρά. Διαθέτουν καλό σουτ».

Θέσει και φύσει showtime!

• Σχεδόν σε κάθε ματς βλέπουμε να προσπαθείς να καρφώσεις και να προσφέρεις θέαμα γενικότερα με κυριότερους βοηθούς τους Σπανούλη, «Γιάσκε», Διαμαντίδη.
Το δουλεύετε στην προπόνηση; Ζεις για το showtime;

«Είναι μέσα στο παιχνίδι. Είμαι νέος παίκτης στην ομάδα και προσπαθώ να συνεργάζομαι με όλους όσο το δυνατόν καλύτερα. Να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Όλες οι εντυπωσιακές φάσεις όμως βγαίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα φυσιολογικά. Δεν βρίσκεται το μυαλό μου μονίμως σε αυτό. Εκμεταλλεύομαι το μυαλό των συμπαικτών μου με το άλμα μου. Για μένα, παρά το ότι τα καρφώματα είναι εντυπωσιακά και αρέσουν στον κόσμο, παραμένουν δύο πόντοι. Αν δει κανείς τις συνεργασίες μας στο γήπεδο, νομίζει ότι ασχολούμαστε με αυτές συνεχώς. Και όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Βρίσκω άνοιγμα στην αντίπαλη άμυνα και οι συμπαίκτες μου το αντιλαμβάνονται δίνοντας μου την ευκαιρία για εντυπωσιακά καρφώματα».

• Οι αρχικές νίκες ήταν γεμάτες άγχος. Πραγματοποιήθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός κέρδιζε λόγω της εμπειρίας των παικτών του και της ψυχής του;

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε προβλήματα με κάποιες ομάδες, αλλά τα καταφέραμε με τον κόσμο να πάρουμε τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, ευτυχώς, με την εμπειρία που έχουμε ως ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες. Αυτό το γεγονός πάντα δυσκολεύει μια ομάδα να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχει σημασία πόσο καλοί είναι αυτοί οι νέοι παίκτες. Τα συνεχή παιχνίδια είναι η μόνη λύση για να βελτιώνουμε τις συνεργασίες μας».

• Ποιο είναι το ματς στο οποίο φοβήθηκες περισσότερο για ήττα;

«Το πρώτο ματς της Ευρωλίγκας απέναντι στη Ρόμα. Φοβήθηκα ότι θα το χάσουμε σε ένα σημείο. Δεν παίζαμε καλά, η Ρόμα ήταν μπροστά στο σκορ. Ηταν και αυτός ο τύπος ο Στέφανσον με τα τρελά τρίποντα, αλλά τα καταφέραμε».

• Υπάρχει κάποιος παίκτης του ΠΑΟ που η απουσία του μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα;

«Θα έλεγα ότι η απουσία κάθε παίκτη κοστίζει, αλλά η ομάδα καταφέρνει σχεδόν πάντα και την ξεπερνά. Η ομάδα, βέβαια, έχει πολλούς στόχους και συνεχείς αγώνες. Δεν διαθέτουμε όμως αρκετούς μεγαλόσωμους παίκτες».

• Νιώθεις ότι είναι μεγάλη η πίεση για την κατάκτηση και των τριών τροπαίων;

«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Το καλοκαίρι ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα και υπάρχουν προσδοκίες για μεγάλα πράγματα. Πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, την Ευρωλίγκα. Βεβαίως, είναι λίγο δύσκολο να παίρνεις κάθε χρόνο όλα τα τρόπαια. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που συνέβη πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Υπάρχουν τόσο πολλές ομάδες άλλωστε που μας ανταγωνίζονται. Είναι πολύ δύσκολο».

Πηγή: «SportDay»
Απόδοση: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x