Ελλάδα

Γιασικεβίτσιους: «Νίκες στην έδρα μας και… μπορούμε»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά το μειονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ υποστήριξε πως αν η ομάδα του υπερασπιστεί την έδρα της, μπορεί να κάνει το break στο ΣΕΦ και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά το μειονέκτημα έδρας στη σειρά των τελικών της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός γκαρντ υποστήριξε πως αν η ομάδα του υπερασπιστεί την έδρα της, μπορεί να κάνει το break στο ΣΕΦ και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

«Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η σειρά αυτή των τελικών, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία μας και φυσικά αυτό που θέλουμε είναι να κατακτήσουμε ένα ακόμη τρόπαιο. Δεν κοιτάμε στο τέλος όμως. Θα πάμε όπως πηγαίνουμε όλη τη χρονιά. Έναν αγώνα τη φορά, σιγά-σιγά και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά για εμάς. Δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό το γεγονός ότι έχουμε ήδη παίξει τέσσερις φορές μεταξύ μας. Στην πραγματικότητα τους ξέρουμε και μας ξέρουν, δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Έκανε καλύτερη κανονική περίοδο από εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τη δική μας έδρα, να πάρουμε τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας και από εκεί και πέρα θέλουμε μία νίκη και στο δικό τους γήπεδο. Θα είναι δύσκολο, κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Όμως από την άλλη πιστεύουμε ότι έχουμε και την ποιότητα να το καταφέρουμε. Όλοι ανυπομονούν να αρχίσουν οι αγώνες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε μπροστά μας και θα ξαναπώ στα μικρά πράγματα. Σε αυτά που μπορεί τελικά να κάνουν τη διαφορά», τόνισε ο «Σάρας».

Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως οι λεπτομέρειες, η συγκέντρωση και η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν τον τίτλο. «Ξέρουμε ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ένας αντίπαλος που σεβόμαστε και γνωρίζουμε όλοι πόσο ιδιαίτερα είναι πάντα αυτά τα παιχνίδια μεταξύ των δύο αυτών ομάδων. Πόσο μάλλον τώρα που μιλάμε για μια σειρά τελικών. Είχαν μια καλύτερη χρονιά στην κανονική περίοδο, κάτι που τους έδωσε το πλεονέκτημα της έδρας και αυτό είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έχουμε βιώσει μέχρι τώρα. Όμως αυτό δεν αλλάζει τον βαθμό δυσκολίας. Ποτέ δεν θεωρήσαμε στο παρελθόν ότι επειδή έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας θα πάρουμε και τον τίτλο. Ήταν δύσκολο και παραμένει δύσκολο να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παραμένει όμως και ένας στόχος μας, παρά τη διαφορά αυτή που υπάρχει. Δεν υπάρχουν μυστικά, οι δύο ομάδες προετοιμάζονται και ισχύει κάτι που είχαμε πει και πριν από την αναμέτρηση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Πρέπει να δώσουμε σημασία στις λεπτομέρειες, να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στον αγώνα και σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Δεν κοιτάμε τον δεύτερο ή τον τρίτο αγώνα. Βλέπουμε μόνο τον πρώτο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Και έτσι θα προχωρήσουμε. Αγώνα με αγώνα. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών και απουσιών».

Ο συνεργάτης του «Ζοτς», Δημήτρης Ιτούδης, είπε από την πλευρά του: «Ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμη τελικό. Έχουμε 18/21 τελικούς μέχρι τώρα και ετοιμαζόμαστε για τον 22ο από τότε που βρίσκεται στην ομάδα ο Ζέλικο. Είναι ακόμη μια πρόκληση από μόνη της η παρουσία σε έναν τελικό, είναι μια πρόκληση ακόμη το γεγονός ότι θα διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο εκτός έδρας με μειονέκτημα έδρας σε μια σειρά όπου απαιτούνται τρεις νίκες. Προετοιμαζόμαστε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν μας ενδιαφέρει να νικήσουμε ένα παιχνίδι ή δύο παιχνίδια. Θέλουμε τρεις νίκες. Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας και έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ο στόχος μας είναι το πώς θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα επαναλαμβάνω. Προετοιμαζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, εστιάζοντας αυτή τη στιγμή στον πρώτο αγώνα στο ΣΕΦ. Το βασικότερο είναι να είμαστε υγιείς και τα δείγματα που έχουμε είναι θετικά αυτή τη στιγμή, γιατί και οι τρεις τραυματίες προπονήθηκαν. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά ήταν παρόντες και πιστεύω ότι θα δώσουν το «παρών» και στους αγώνες», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε συναντηθεί ήδη τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό, γνωριζόμαστε πολύ καλά κι εμείς γνωρίζουμε τα συν και τα πλην, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχει και το ίδιο ισχύει και αντίστοιχα από την άλλη πλευρά. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης. Εμείς αυτό είδαμε στην ουσία. Θέλουμε να δούμε και να εξετάσουμε καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προηγηθήκαμε και ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού στο φάιναλ φορ και αντίστοιχα να δούμε πού είχαμε τα κενά μας και τι χρησιμοποίησε ο Ολυμπιακός. Οι αλλαγές στον αντίπαλό μας έχουν να κάνουν με την απουσία του Πάργκο και την παρουσία του Σχορτσιανίτη και δεν αναφέρομαι καθόλου σε τραυματίες, αλλά καθαρά στο ρόστερ. Έχει να κάνει καθαρά με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία, καθότι έχουμε να κάνουμε με έναν παραπάνω ψηλό παίκτη και έναν λιγότερο κοντό. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τρέξει ο Ολυμπιακός, παίζει αρκετά μια ζον-πρες και μία ματς απ ζώνη που χρησιμοποίησε και εναντίον μας στο φάιναλ φορ στον ημιτελικό. Είναι μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις με εμπειρία και ταλέντο. Δεν έχει να κάνει με το να σταματήσεις ένα παίκτη ή δύο παίκτες. Είναι σύνθετος ο ρόλος και το αγωνιστικό πλάνο. Είναι σημαντικό να μείνουμε στο πλάνο μας και να ασχοληθούμε μόνο με αυτά που γίνονται μέσα στο παρκέ. Όσο δύσκολο κι αν είναι θα πρέπει οι παίκτες να καθαρίσουν τον μηχανισμό και να ακούν μόνο τους χτύπους της μπάλας και τις οδηγίες και τίποτα άλλο»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x