Ελλάδα

Μίσσας: «Κλειδί η άμυνα»

Στην εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας απέδωσε εν ολίγοις τη νίκη-πρόκριση επί της Κροατίας ο Κώστας Μίσσας μετά τον προημιτελικό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Στην εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας απέδωσε εν ολίγοις τη νίκη-πρόκριση επί της Κροατίας ο Κώστας Μίσσας μετά τον προημιτελικό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

«Όλο το παιχνίδι ήταν το κομμάτι της άμυνας. Μη ξεχνάτε πως η Κροατία είχε την καλύτερη επίθεση του τουρνουά. Καταφέραμε με άμυνα ομαδική και σε ατόμου να κατεβάσουμε 15 πόντους το μέσο όρο τους. Αυτή ήταν η βάση της νίκης. Το επόμενο κομμάτι ήταν κάθε παιχνίδι γινόμαστε ακόμα καλύτεροι και στα τρανζίσιον και που στοχεύουμε από πλευράς επίθεσης. Όταν έχουμε υπομονή, πάντα βρίσκουμε λύση. Υπάρχει μεν, συσσωρευμένη κούραση, αλλά υπάρχει και κίνητρο, όπως και διάθεση, ενώ ο κόσμος μάς δίνει περισσότερο δύναμη για να συνεχίσουμε», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όσον αφορά στον ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στην Ισπανία, είπε: «Το αυριανό ματς, είναι πολύ δύσκολο. Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει τώρα και τον Αγουιλάρ. Θεωρώ πως κατ’ αρχάς πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, όχι μόνο σε επίπεδο ατόμου, αλλά και ομαδικής τακτικής, γιατί είναι παίκτες που λειτουργούν μέσα από πολλά, διαφορετικά σχήματα. Δεύτερον, να καλύψουμε τα ριμπάουντ, όπου σήμερα παρουσιαστήκαμε μεν, βελτιωμένοι αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε. Υπάρχει και ένα τρίτο που κάναμε πολύ καλά σήμερα και πρέπει να το επαναλάβουμε. Ο Παπανικολάου έπαιξε πολύ καλά τον Μπογκντάνοβιτς, τον έβγαλε εκτός ρυθμού από πλευράς άμυνας. Τον βγάλαμε όμως, εκτός ρυθμού και στην επίθεση, γιατί τον ποστάραμε. Αύριο θα συναντήσουμε ιδιαίτερα αυτή την τακτική και πρέπει να ανταποκριθούμε. Εξυπακούεται πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Δεν θα γινόταν διαφορετικά, αφού μιλάμε για έναν ημιτελικό».

O Bαγγέλης Σακελλαρίου από την πλευρά του δήλωσε: «Η χαρά μας για την πρόκριση στην τετράδα είναι πολύ μεγάλη. Το ‘Βενετόκλειο’ σήμερα παλλόταν από τον κόσμο και τους ευχαριστούμε όλους για τη βοήθειά τους. Πλέον η προσοχή μας στρέφεται στον ημιτελικό. Όταν έχεις κερδίσει μία ομάδα και την αντιμετωπίζεις ξανά είναι επικίνδυνο. Οι Ισπανοί είναι υποψιασμένοι, σίγουρα θα θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους την Τρίτη, αλλά εμείς έχουμε δείξει προσωπικότητα και χαρακτήρα σαν ομάδα. Πιστεύω πως με τη βοήθεια του κόσμου θα πάνε όλα καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x