Ελλάδα

Χαμόγελα Γιαννάκη, δάκρυα ο Τζος και πράσινη αυτοκριτική

Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του και βέβαιος πως ο Ολυμπιακός έχει πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του και βέβαιος πως ο Ολυμπιακός έχει πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

«Αρχίσαμε το ματς με μεγάλη συγκέντρωση απέναντι σε μία ομάδα με ρυθμό και καλά αποτελέσματα. Προερχόμασταν από μία ήττα που δεν θέλαμε. Τα παιδιά έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Είχαμε πολλά περισσότερα ριμπάουντ και κλεψίματα, περισσότερες κατοχές κι έτσι είχαμε στο μεγαλύτερο διάστημα κάποια διαφορά στο ματς. Κάποιες φορές από τη βιασύνη μας ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συγχαρητήρια στον Τζος. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να κάνει περήφανο τον πατέρα του. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει για να φτιάξει το χαρακτήρα που πρέπει. Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη κάποιοι παίκτες να διαβάσουν το παιχνίδι. Αν δεν το έχεις κάνει για πολλά χρόνια, σίγουρα έχεις σκαμπανεβάσματα». Όσο για την έκταση της νίκης (+11) και τη σημασία του, είπε: «Αν θες να φτάνεις στην κορυφή, πρέπει να μάθεις να παίζεις. Για μένα δεν έχει σημασία το σκορ».

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Τζος Τσίλντρες, είπε: «Ήταν ένα σκληρό ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς παίξαμε με πολύ πάθος, ελέγξαμε το ρυθμό και πήραμε τη νίκη. Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε και φτάσαμε στο στόχο μας. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τον τρόπο που πάλεψε στα 40 λεπτά».

Όσο για τα συναισθήματά του, καθότι έχασε τον πατέρα του και παρέμεινε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί, είπε εμφανώς συγκινημένος και με τη φωνή του να λυγίζει: «Ευχαριστώ τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου κι όλους στον Ολυμπιακό. Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά στάθηκαν δίπλα μου. Είμαι σίγουρος πως ο πατέρας μου χαμογελά για μένα και την ομάδα. Ευχαριστώ τους πάντες».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέδωσε στα πολλά λάθη την ήττα της ομάδας του: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Έπαιξε πολύ καλά. Και στην αρχή του πρώτου και στην αρχή του δευτέρου μέρους κάναμε πολλά λάθη. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός ξέφευγε βρίσκαμε τρόπο να πλησιάσουμε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το χρονόμετρο πολλές φορές στο ματς, όμως μπορεί και να το δικαιούτο αυτό, γιατί έπαιξε καλύτερα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τεράστια θέληση», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ενώ για τις φωνές που έβαλε σε πολλές φορές στους παίκτες του, είπε: «Ο τρόπος που κοουτσάρω είναι ίδιος, πιθανόν σε κάθε παιχνίδι. Είτε κερδίζουμε 15 πόντους, είτε χάνουμε προσπαθώ να εξηγήσω στους παίκτες τι πρέπει να κάνουν καλύτερα. Κάναμε πολλά αβίαστα λάθη, οι παίκτες μου είναι φοβερά έξυπνοι και υψηλού επιπέδου και ξέρουν πολύ καλά πώς έγιναν τα λάθη και για ποιον λόγο. Εκεί θα επικεντρωθούμε στο μέλλον για να γίνουμε καλύτεροι».

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν δίστασε να κάνει αυτοκριτική: «Ήταν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, χωρίς τη βαθμολογική σημασία που έχουν άλλα ματς που θα παίξουμε στο μέλλον. Δεν αρχίσαμε καλά και στα δύο ημίχρονα, έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά και συγκεντρωμένοι. Δεν είχαμε τη δίψα που είχαμε στα άλλα ματς. Ίσως υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές μας. Κάθε φορά πρέπει να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο ποιος είσαι. Δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δουλέψουμε σκληρά και να καταλάβουμε πως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Δεν αντιδράσαμε καλά στο παιχνίδι κι έπρεπε να φερθούμε πιο ώριμα όσον αφορά στο ύψος της διαφοράς. Θα δούμε τα λάθη μας, θα τα διορθώσουμε και ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε εμείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x