Ελλάδα

Πράσινη νίκη σε ασπρόμαυρο φόντο

Κανείς δε χάρηκε για αυτή τη νίκη… Ούτε καν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πήραν μία από τις πιο ευρείες νίκες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 108-61 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Με τους πέντε ξένους του αγωνίστηκε ο «δικέφαλος του βορρά» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού οι Έλληνες παίκτες του κατέβηκαν στα παρκέ με πολιτικά, για να αποχωρήσουν κατόπιν παρέμβασης των ΜΑΤ.

Κανείς δε χάρηκε για αυτή τη νίκη… Ούτε καν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πήραν μία από τις πιο ευρείες νίκες τους απέναντι στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 108-61 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Με τους πέντε ξένους του αγωνίστηκε ο «δικέφαλος του βορρά» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αφού οι Έλληνες παίκτες του κατέβηκαν στα παρκέ με πολιτικά, για να αποχωρήσουν κατόπιν παρέμβασης των ΜΑΤ. Ότι αξίζει να θυμάται κανείς από αυτό το παιχνίδι, το εκπληκτικό 85% του Παναθηναϊκού στα δίποντα (33/39). Και τίποτε άλλο…


Το ματς

Οι πρωταθλητές Ελλάδος μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, τρέχοντας στο πρώτο τρίλεπτο ένα σερί 8-0, πριν ο Γκρέι με δύο ελεύθερες βολές πετύχει τους δύο πρώτους πόντους του ΠΑΟΚ (8-2). Νίκολας και Περπέρογλου βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα επιθετικά, βοηθώντας τους γηπεδούχους να «χτίσουν» μία διαφορά της τάξης των 13 πόντων (27-14), με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η απουσία των Ελλήνων παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία που κήρυξε ο ΠΣΑΚ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού να κάνουν πάρτι στην «ασπρόμαυρη» ρακέτα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αδυναμία των ξένων του Σούλη Μαρκόπουλου, να ανακόψουν τα ντράιβ αλλά και οποιαδήποτε άλλη οδό προς το καλάθι τους, έκανε τη διαφορά να εκτοξευθεί στους 28 πόντους (54-22), πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με τους Νίκολας, Φώτση να έχουν από 10 πόντους και τον Περπέρογλου 9.

Με τον Αντώνη Φώτση να έχει μεγάλα κέφια και τους Σάτο και Διαμαντίδη να βγαίνουν εξαιρετικά στον αιφνιδιασμο (9/9 για τους «πράσινους» μέχρι και την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου), ο Παναθηναϊκός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο 84-37, εκμεταλλευόμενος την υπεροπλία κάτω από τα καλάθια (25 ριμπάουντ έναντι 13 του δικεφάλου), αλλά και την εξωπραγματική ευστοχία των παικτών του στα δίποντα (29/33, 88% !!!!), το ταμπλό έγραψε 84-37, με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με το 108-61 να είναι το τελικό σκορ. Από ένα ματς - παρωδία σαν και αυτό, ότι αξίζει να θυμάται κανείς είναι αυτούς που βρέθηκαν εκτός παρκέ και όχι τόσο όσους αγωνίστηκαν. Ίσως η επιθετική «πράσινη» πολυφωνία (έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) να αποτελεί την πιο… φωτεινή διαπίστωση – για τον Ομπράντοβιτς- σε ένα ματς που όλη θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα.


Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-22, 84-37, 108-61

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 14, Μάριτς 10, Περπέρογλου 12, Μπατίστ 6, Φώτσης 14 , Σάτο 4 , Νίκολας 16, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 3, Βουγιούκας 4, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου 10

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 10, ΜακΓκραθ 0, Σιμς 20, Γκρέι 20, Γκετσέφσκι 11

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x