Ελλάδα

Ο Kill-Bill έγινε Red-Span και επιστρέφει…

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά από την μέρα που αποφάσισε να αφήσει τα πράσινα του Παναθηναϊκού για να φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, αποτελεί μία ειδική συνθήκη του μεγάλου ντέρμπι της Τετάρτης. Το www.sport-fm.gr κάνει μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του και εξηγεί γιατί ο διεθνής γκαρντ σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσει σε αυτό το γήπεδο ξανά σαν στο σπίτι του….

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά από την μέρα που αποφάσισε να αφήσει τα πράσινα του Παναθηναϊκού για να φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, αποτελεί μία ειδική συνθήκη του μεγάλου ντέρμπι της Τετάρτης. Το www.sport-fm.gr κάνει μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του και εξηγεί γιατί ο διεθνής γκαρντ σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσει σε αυτό το γήπεδο ξανά σαν στο σπίτι του….

Η πορεία του με τα πράσινα:

Στις 12 Ιουλίου του 2005 υπογράφει με τον Παναθηναϊκό τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οι τέσσερις εξαιρετικές σεζόν που έκανε με το Μαρούσι, τον συνόδευαν σαν συστατική επιστολή στη νέα του ομάδα. Υπό τις οδηγίες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, βελτιώνει το παιχνίδι του και προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις από τους πρώτους κιόλας μήνες, βοηθώντας το «τριφύλλι» να φτάσει στο νταμπλ του 2006.

Οι εμφανίσεις του δεν περνούν απαρατήρητες από τους Χιούστον Ρόκετς που αγοράζουν το ίδιο καλοκαίρι τα δικαιώματά του 24χρονου τότε Σπανούλη, που γίνεται ο τέταρτος Έλληνας στο ΝΒΑ. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, το… παλεύει αλλά δεν του βγαίνει. Παίρνει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του, Ρικ Έιντελμαν και οι σκέψεις για επαναπατρισμό πληθαίνουν.

Ο Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2007, δαπανά ένα εκατομμύριο ευρώ στους Σαν Αντόνιο Σπερς που είχαν πάρει στο μεταξύ τα δικαιώματά του και τον φέρνει πίσω. Έχοντας βελτιώσει τρομακτικά επιμέρους τμήματα του παιχνιδιού του και έχοντας προσθέσει κινήσεις και στο ρεπερτόριο του, δείχνει με το «καλημέρα» ότι θα αποτελέσει το βαρόμετρο στο σκοράρισμα των «πράσινων» σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Όπως και γίνεται καθώς εκείνη την χρονιά (2008) πρόσφερε τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του ως το νταμπλ.

Το 2009 όμως αποτελεί σίγουρα την κορυφαία χρονιά στην καριέρα του καθώς η απόδοσή του ήταν καθοριστική για την κατάκτηση του «Triple Crown». Αναδεικνύεται MVP του Final Four της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο, σημειώνοντας 18 πόντους στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και 13 στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, παίρνει στα δύσκολα από το χέρι την ομάδα του και την οδηγεί στη νίκη, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί στη συνείδηση των οπαδών των «πράσινων» ως «Kill-Bill» και «V-Span»…..

Η μεγάλη απόφαση:

Το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό εκπνέει… Η «πράσινη» ΚΑΕ του καταθέτει πρόταση ανανέωσης αλλά στο μεταξύ ο «αιώνιος» αντίπαλος έχει κάνει την κίνησή του. Το συμβόλαιο που του προσφέρει είναι άκρως δελεαστικό και μετά από αρκετές μέρες αναμονής, επιλέγει να αλλάξει «στρατόπεδο». Οι αντιδράσεις του κόσμου του «τριφυλλιού» είναι έντονες και εν μέρει αναμενόμενες.

Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει και το κοινό του Ολυμπιακού και το κάνει από τις πρώτες του εμφανίσεις. Έχει από την αρχή ηγετικό ρόλο στην περιφερειακή γραμμή που «χτίζει» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με την ερυθρόλευκη φανέλα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα το ματς με τον Κολοσσό για την 10η αγωνιστική. Πετυχαίνει 30 πόντους και με δικό του τρίποντο σχεδόν στην εκπνοή χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, λίγες μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι για το οποίο ζει και αναπνέει όλη η μπασκετική κοινότητα.

Ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει πάντα ιδιαιτερότητες και ο κόσμος το περιμένει με αγωνία, αλλά από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο Kill-Bill, κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ, ως...Red-Span πλέον, δεν πρόκειται να νιώσει σαν στο σπίτι του...

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x